blog-logo

Proprietarii care deţin păduri în arii protejate vor primi compensații de la stat

Proprietarii care deţin păduri în arii protejate vor primi compensații de la stat

Proprietarii pădurilor aflate în arii strict protejate vor fi despăgubiţi de stat, în 2021.

Începând cu anul aceasta, proprietarii care deţin terenuri forestiere în arii strict protejate şi nu le pot exploata având în vedere statutul acestora vor primi compensaţii din partea statului, a anunţat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Acesta a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că este „obligatoriu” ca statul să plătească compensaţii, dacă introduce restricţii, relatează Agerpres.

 „Odată cu venirea mea la minister, am regândit priorităţile ministerului în ceea ce priveşte finanţarea unor activităţi. Un domeniu care a fost neglijat ani la rând a fost domeniul compensaţiilor care se plătesc proprietarilor terenurilor forestiere care îşi au terenurile, pădurile în arii strict protejate, acolo unde ei nu îşi pot desfăşura activităţi de exploatare.

Aceste compensaţii nu au fost plătite de câţiva ani. Am decis ca, în ordinea vechimii acestora, în anul 2021 sa plătim toate aceste datorii, pentru că protecţia mediului costă. În cazul în care statul introduce restricţii în diverse domenii este absolut normal, este chiar şi obligatoriu să plătească la timp compensaţii,” a declarat ministrul Mediului.

Aproape 80% din Pădurile Brașovului sunt în arii protejate sau sunt pădure parc.

Alte articole:   Centre mobile de vaccinare în trei localităţi din judeţul Braşov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate