blog-logo

Jurnal de artizan – Bazarul copiilor – Spiritul antreprenorial al celor mici

Jurnal de artizan – Bazarul copiilor – Spiritul antreprenorial al celor mici

Jurnalul de artizan se scrie în comunitate de foarte multe ori. Cu drag de lucrurile frumoase, nu știu cum se face, acestea îmi ies mereu în cale. Educația celor mici în spiritul comunității, al sprijinului reciproc, al frumuseții muncii în grup, este foarte importantă pentru creșterea lor frumoasă și armonioasă.

Gabriela Bularca – Realizator Televiziunea ONLINE TViBV Grupul Iubim Brașovul

Grupul Iubim Brașovul partener al proiectului

În Brașov există multe inițiative minunate, prin care cei mici pot avea acces la informații din diverse domenii, unul dintre acestea fiind educația antreprenorială. La vârstă de 9-12 ani, sau chiar mai repede, educația antreprenorială este foarte importantă, ei vor cunoaște mai bine valoarea lucrului de calitate, valoarea muncii și cum acestea se leagă în viitor într-o afacere.

Alte articole:   Peste 100.000 de copaci vor fi plantați la Săcele de Regia Publică Locală a Pădurilor

Pot părea cuvinte mari pentru vârstă lor mică, dar acești copii antreprenori, învață de mici să fie mai atenți cu banii lor, să le cunoască valoarea, cu atât mai mult cu cât acești bani provin chiar din munca lor.

O astfel de initiativa a avut loc ieri, chiar de Dragobete, în Brașov s-a desfasurat Bazarul copiilor, unde cei mici au avut posibilitatea de a-și vinde propriile creații în materie de mărțișoare.

O inițiativă a grupului „Citim cu cei mici”, a invitat chiar de Dragobete, toți doritorii la acest bazar.

Micii expozanți, timp de doua ore, și-au vândut creațiile, invențiile sau bunătățile pregătite acasă, cu tema iubirii, a Mărțișorului sau a Mamei.

Alte articole:   VIDEO DSU, imagini cu pacienți COVID aflați la ATI la Unitatea de Primiri Urgențe din Brașov

Astfel cei mici au învățat și puțin din spiritul antreprenorial.

Au fost acceptate lucrări hand-made, lucrări artistice, bunătăți dulci și sărate, gătite în casă, lucruri ușor de transportat și ambalat. 

Ideea bazarului a venit din dorința de a le oferi copiilor un cadru în care să-și manifeste spiritul antreprenorial și talentele de creatori. Astfel au avut ocazia să învețe ce e este un cost, un preț cum să se prezinte la bazar, să-și pregătească produsele, „stand”-ul, cum să comunice cu clienții.

S-a pus accent pe socializare și pe sprijinul reciproc.

Creațiile lor au depășit orice așteptări, s-au prezentat cu mărțișoare din hârtie, sau pictate, mărțișoare dulci, brioșe sau turtă dulce cu ghiocei din glazură, mărțișoare din mărgele, din lemn, pâslă sau alte materiale.

Alte articole:   Lucian Bode: Am putea renunța la mască pe plajă sau în vârful muntelui

Cei mici s-au întrecut pe ei, au prezentat stand-ul cu mult profesionalism, au oferit explicații privind tehnica realizării produselor.

Vizitând acest bazar am fost plăcut impresionată de atitudinea părinților, care deși îi însoțeau pe cei mici la stand, stăteau în spatele lor, lăsându-i pe copii să vorbească cu clienții , să prezinte produsele, să se prezinte pe ei.

Felicitări tuturor, copii și părinți!

Așteptăm cu drag următorul bazar!

Foto coperta: Mariana Claudia Manate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate