blog-logo

VIDEO Ei sunt studenții geniali de la Universitatea Transilvania care au primit finanțare de aproape un milion de euro pentru proiectele lor!

VIDEO Ei sunt studenții geniali de la Universitatea Transilvania care au primit finanțare de aproape un milion de euro pentru proiectele lor!

În luna noiembrie a anului trecut, Universitatea Transilvania din Brașov a lansat competiția 2020 „Fii în centru!”, dedicată tuturor studenților brașoveni. Tinerii au avut la dispoziție o lună să vină cu idei și să realizeze proiecte care să îmbunătățească activitatea universității. În total, 50 de proiecte au fost depuse. Dintre acestea, 10 au fost selectate pentru finanțare. Începând cu semestrul al doilea, studenții vor începe implementarea proiectelor.

Cea mai mare sumă alocată unui proiect este de aproape 100.000 de euro. Banii vor fi utilizați pentru dezvoltarea unui centru de aptitudini practice prin simulare în medicină. Pe lângă manechinele și aparatura medicală necesară, în cadrul proiectului vor fi organizate și cursuri de prim ajutor pentru studenți și comunitatea brașoveană.

Alte articole:   Noi tranșe de vaccinuri Johnson & Johnson și Pfizer BioNTech sosesc în România

De asemenea, în cadrul proiectului DIGIEdu, estimat la puțin peste 90.000 de euro, studenții vor transpune materialele didactice în realitate virtuală. Spre exemplu, la Medicină, cursanții vor putea să vadă o inimă în format tridimensional și să-i studieze secțiunile. Ori cursanții de la Inginerie Mecanică vor putea să studieze în realitate virtuală, un motor și secțiunile lui.

Un alt proiect, în valoare totală de aproape 95.000 de euro vizează dezvoltarea unei aplicații pentru studenții Facultății de Medicină, cu digitalizarea unei baze de date cu materiale didactice.

Alte două proiecte propuse vizează dezvoltarea unor sisteme de detecție și protecție a persoanelor cu SARS-COV-2. Și tot la capitolul protecție epidemiologică se încadrează și proiectul echipei care va realiza un robot care va dezinfecta sălile, cu ajutorul lămpilor cu lumină UV.

Alte articole:   SPLT Brașov începe probele la instalația termică

Un alt proiect cu o valoare estimată de 80.000 de euro este „carduri@UNITBV”. Echipa de studenți care a inițiat acest proiect își propune să conecteze toate serviciile de care beneficiază studenții din Universitate, cu un singur card. Astfel, accesul studenților în diverse copuri de clădire, ori accesul la diverse servicii se va putea face cu simpla citire a unui card.

Alte proiecte selecționate își propun să continue digitalizarea resurselor Universității. Fie că vorbim de resursele didactice ori de cele de comunicare, acestea vor putea fi accesate mai facil și mai rapid.

În total, pentru toate aceste proiecte, Universitatea Transilvania din Brașov va contribui cu 887.000 de euro, din care 234.300 de euro sunt bani pe care studenții îi vor primi sub formă de bursă. Astfel că valoarea bursei pentru o singură echipă ajunge până la 25.500 de euro. Restul sumei este alocată achiziției de echipamente și soft-uri necesare realizării și implementării proiectelor. Banii provin din fondurile proprii ale Universității.

Alte articole:   Primarul Cristianului, președintele județean al Asociației Comunelor din România

Lista proiectelor “Fii in centru!”- competiția 2020

Nr. crt.Titlu proiectCoordonator
1Modernizarea platformei Intranet și a comunicării intra-universitare prin echipamente specificeTimo Valeria-Georgiana
2Carduri@UNITBV: Infrastructură de conectare și recompensare a studenților Universității Transilvania din BrașovBenea Alin
3Sisteme inteligente pentru creșterea siguranței și confortului în spațiile Universității Transilvania din Brașov   (SAFE-UNITBV)Voinea Gheorghe-Daniel
4Metode educaționale la distanță – abilități, cunoaștere, cercetare, evaluare în sănătate (MED-ACCES)Adochite Cristina-Stefania
5Pachet de aplicații pentru eficientizarea procesului informaticGavril Sergiu-Andrei
6Metode didactice vizuale de consolidare și de evaluare a cunoștințelor și abilităților în științele viețiiCiurchil-Giurgiu Andreea
7Detecția și izolarea persoanelor infectate cu Covid-19Gheorghiță Andrei Bogdan
8Utilizarea tehnologiilor moderne de digitizare și realitate virtuală pentru îmbunătățirea activității didactice în mediul online și fizic – DIGIEduCiubotaru Nicoleta-Geanina
9Primii pași în educația medicală simulată – dezvoltarea unui centru de aptitudini practice prin simulare în MedicinăBălan Andreea
10RoboCovCleanerBratu Dragoș Vasile

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.