blog-logo

Începe vaccinarea profesorilor. Cabinete dedicate personalului din învățământ, deschise în fiecare județ

Începe vaccinarea profesorilor. Cabinete dedicate personalului din învățământ, deschise în fiecare județ

Vaccinarea prioritară a profesorilor începe astăzi, în cabinete dedicate, cu doze de la AstraZeneca și Pfizer, în funcție de vârsta beneficiarilor. Vaccinarea profesorilor se va face în locațiile puse la dispoziție de Ministerul Educației în fiecare județ în parte.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare antiCOVID, Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți că, de miercuri, 24 februrie, începe vaccinarea profesorilor, în Bucuresti și în 23 de județe.

De joi se va începe vaccinarea în alte 14 judeţe, în 26 februarie în 2 judeţe, iar în 1 martie în utimele trei judeţe, vaccinarea angajaților din învățământ urmând a se finaliza în 10 martie.

„ Procesul de vaccinare va începe de mâine, pe 24 februarie, în majoritatea județelor din țară. Toată această acțiune se va încheia pe 10 martie. De mâîne (n.r. miercuri, 24 februarie) vor fi vaccinați profesorii din 23 de județe și București, de joi vor fi vaccinați profesorii din 14 județe și alte trei județe vor începe vaccinarea de vinery (n.r. 1 martie). Vaccinarea profesorilor durează până în 10 martie”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a declarat că aproximativ 60.000 de persoane din învățământ vor fi vaccinate în următoarea perioadă.

„Reamintesc că deja 42.000 de persoane din rândul personalului didactic au fost deja vaccinate și aproximativ 128.000 sunt deja programate”, a spus Gheoghiță.

Medicul a mai spus că programarea la vaccin nu se face în platforma informatică. Modalitatea de programare și derulare a activității de vaccinare a fost deja transpusă într-o instrucțiune care a fost trimisă către fiecare județ, către DSP-uri și Ministerul Educației încă din cursul zilei precendente.

”Programarea se va face după altă modalitate, nu se va face prin platforma informatică. Practic, unitățile de învățământ centralizează personalul propriu care dorește să fie vaccinat în această perioadă. Aceste liste sunt trimise către inspectoratele școlare și sunt transmise către direcțiile de sănătate publică. DSP-urile, în funcție de capacitatea centrelor și de perioada pe care am propus-o, efectuează programarea persoanelor respective, iar beneficarii vor fi anunțați prin intermediul inspectortelor și a conducătorilor unităților de învățământ”, a mai spus Gheoghiță.

Profesorii vor fi vaccinați în majoritatea cazurilor „în locațiile puse la dispoziție de Ministerul Educației”, iar în județele unde nu au fost „locații potrivite”, vaccinarea va fi făcută în „alte spații din centrele de vaccinare care nu erau puse în activitate”, transmite Digi24.

Alte articole:   Se apropie vremea rinitelor alergice. Ce știm și ce nu știm despre ele

Profesorii și angajații din învățământ vor fi vaccinați atât cu vaccinul de la AstraZeneca, cât și cu cel de la Pfizer- cei peste 55 de ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate