blog-logo

Avertizare Salvamont Brașov: Schimbarea consistenței zăpezii crește riscul producerii unor accidente

Avertizare Salvamont Brașov: Schimbarea consistenței zăpezii crește riscul producerii unor accidente

Serviciul Public Local Salvamont Brașov avertizează că temperatuta ridicată din timpul zilei duce la schimbarea consistenței zăpezii, de la dură la moale, fapt ce poate provoca accidente pe pârtiile din Poiana Brașov și Masivul Postăvaru.

Marți, 23 februarie, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 6 cazuri de persoane care s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă pe domeniul schiabil din Poiana Brașov și Masivul Postăvaru.

Persoanelor accidentate li s-a acordat primul ajutor, urmând a fi coborâte de salvamontiști la baza muntelui, unde 2 dintre acestea au fost predate echipajelor SMURD venite în sprijin, pentru a fi transportate către unitățile spitalicești, pentru investigații suplimentare.

Alte articole:   Cîțu: Slujba de Înviere, oficiată în afara bsericii. Restricții eliminate în localități cu peste 60% de persoane vaccinate

De la începutul sezonului de schi salvamontisții din Poiana Brașov au intervenit în 386 cazuri, implicând 397 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care au trebuit să fie evacuate.

Atenție la diferențele de consistență ale zăpezii în funcție de ora din zi

Salvamontiștii din Brașov avertizează că temperatura ridicată din timpul zilei duce la schimbarea consistenței zăpezii, de la dură la moale, ceea ce crește riscul producerii unor accidente.

Dacă dimineața zăpada este foarte dură si necesită canturi ascuțite, după-amiaza aceasta se înmoaie, solicitând foarte mult articulațiile picioarelor.

Asigurați-vă că aveți legăturile schiurilor reglate corespunzător, clăparii strânși pe picior pentru a proteja gleznele și pe cât posibil, evitați să bruscați schiurile, pentru a nu suprasolicita articulațiile.

Alte articole:   Grecia renunță la carantina obligatorie. Noile condiții de călătorie a românilor în Grecia

Schiați întotdeauna cu o viteza în care să fiți în permanență în control și faceți depășirea, în așa fel încât să puteți opri sau ocoli în siguranțî, indiferent de manevrele celor dinaintea voastră.

Adaptați viteza în funcție de traficul de pe pârtie, condițiile meteo, starea zăpezii și a pârtiei și nu în ultimul rând, nivelului vostru de pregătire, atât tehnică, cât și fizică.

Practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jur!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate