blog-logo

Pedepse mai mari pentru fapte de violență împotriva copiilor. Se poate ajunge la închisoare pe viață

Pedepse mai mari pentru fapte de violență împotriva copiilor. Se poate ajunge la închisoare pe viață

Violența împotriva minorilor ar putea fi pedepsită mult mai aspru în România, prevede un un proiect de lege care propune chiar închisoare pe viață pentru cei care își îndreaptă furia asupra minorilor.

Filmările care au apărut în ultima perioadă în spațiul public, cu adulți care lovesc brutal minori sau manifestă acte de o cruzime teribilă, readuc în discuție pedepsele pe care acești agresori le primesc.

Propunerea legislativă vrea să modifice legea în vigoare, astfel încât vinovații să petreacă mai mult timp după gratii, relatează Digi24.

Astfel, pentru fapte care produc leziuni traumatice, iar minorul cu vârsta cuprinsă între 10 și 15 ani are nevoie de îngrijiri medicale de până la 30 de zile, se propune închisoare de la 2 la 5 ani. Dacă minorul are până în 10 ani, pedepsele sunt între 3 și 8 ani de închisoare.

Alte articole:   Obeliscul din fața Gării Brașov, o deschidere spre nou și trecutul istoric al orașului

Dacă situația este mai gravă și copilul are nevoie de până la 90 de zile de îngrijiri medicale, și pedepsele ar trebui să fie mai aspre, potrivit acestei propuneri legislative, cu atât mai mult cu cât victima, un copil, nu are puterea de a se apăra în fața unui adult.

Între 5 și 10 ani de detenție, dacă victima are între 10 și 15 ani. Între 7 și 12 ani de închisoare dacă minorul căzut victimă are până în 10 ani. O altă modificare importantă spune că nu va fi posibilă împăcarea părților, dacă victima nu are 14 ani împliniți. În prezent, legea prevede între 6 luni și 5 ani de închisoare sau amendă, informează aceeași sursă.

Alte articole:   Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare EXECUTARE în dosarul campaniei prezidențiale, pentru spălare de bani – Ioana Băsescu: 5 ani de închisoare!

Dacă un adult lovește un minor și îi produce o infirmitate, o leziune traumatică, un prejudiciu estetic grav și permanent sau îi pune în pericol viața, legea s-ar putea modifica astfel încât vinovatul să primească între 10 și 20 de ani de închisoare.

Pentru minori de 10-15 ani, închisoare de la 10 la 20 de ani și interzicerea unor drepturi sau închisoare pe viață. Dacă minorul are sub 10 ani, între 12 și 25 de ani sau chiar închisoare pe viață. Ar putea fi interzisă împăcarea părților în astfel de situații, indiferent de vârsta minorului. În prezent, legea prevede între 3 și 10 ani de închisoare.

Alte articole:   Braşovul, locul 3 în topul insolvenţelor, în ianuarie 2021

În situația în care lovirile adultului duc la decesul copilului, proiectul propune între 15 și 20 de ani de închisoare, dacă minorul are între 10 și 15 ani. Dacă e mai mic, pedeapsa ar putea ajunge până la 25 de ani sau chiar detenție pe viață.

Propunerea legislativă a fost depusă recent la Senat și urmează să fie dezbătuta în comisiile de specialitate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate