blog-logo

8 săli de clasă noi la Colegiul Național de Științele Naturii Emil Racoviță

8 săli de clasă noi la Colegiul Național de Științele Naturii Emil Racoviță

Primăria Brașov a lansat astăzi licitația privind atribuirea contractului de furnizare  pentru amplasarea unei clădiri modulare, în vederea construirii de noi săli de clasă la Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviță“. Prin această achiziție va fi realizată o clădire modulară etajată (parter+etaj), cu 8 săli de clasă.

,,Având în vedere nevoia de spații suplimentare pentru desfășurarea cursurilor în anumite unități de învățământ în condiții optime, situație care s-a accentuat în contextul pandemiei, când nevoia de distanțare este și mai mare, extinderea unor unități de învățământ prin amplasarea unei construcții modulare poate reprezenta o soluție. Dacă anul trecut Municipalitatea a finanțat acest tip de construcție pentru amenajarea unor spații anexă, cum ar fi bibliotecă și arhivă, acum lansăm licitația pentru amenajarea unor săli de clasă la colegiul de Științele Naturii.

Chiar dacă nu este o construcție clasică, ne-am asigurat, prin caietul de sarcini, că atât la interior, cât și la exterior, vor oferi aceleași condiții de calitate și confort ca o sală de clasă dintr-o clădire construită. Această soluție este una excepțională, acolo unde este necesară o intervenție rapidă, care să completeze ceea ce este existent. Municipalitatea se va concentra, în continuare, pe investiții în construirea de unități de învățământ, astfel încât brașovenii să își poată duce copii la grădiniță sau școală în cartierul în care locuiesc”, a declarat primarul Allen Coliban.

Alte articole:   VIDEO Primarul Braşovului, Allen Coliban, promite monumente pentru toți eroii anticomunişti!

Ce „a uitat” să spună Coliban în declaraţia sa este faptul că şi această investiţie a fost pregătită în vechiul mandat şi i s-a asigurat şi finanţarea aferentă. La o şedinţă a Consiliului Local, de rectificare a bugetului, care a avut loc în toamna trecută, fostul viceprimar este cel care a prezentat soluţia tehnică şi a solicitat finanţarea pentru construirea acestui obiectiv, iar consilierii locali au votat cu totţii pentru, indiferent de partid.

S-a ales această soluţie pentru că o parte din curtea şcolii a fost retrocedată şi nu exista posibilitatea extinderii corpului existent.

În anul 2020, Municipalitatea a finanțat achiziția și amenajarea unor containere pentru bibliotecă la Școala Gimnazială nr. 8, bibliotecă și arhivă la Colegiul de Transporturi și arhivă la Școala Gimnazială nr. 19

Alte articole:   VIDEO Primarul Braşovului, Allen Coliban, promite monumente pentru toți eroii anticomunişti!

Detalie procedură:

  • Furnizare “Containere modulare – Clădire modulara și branșamente , pentru extindere săli de clasa la Colegiul de Științe ale Naturii – Emil Racoviță“
  • Termenul limită pentru primirea ofertelor este 1.04.2021.
  • Tipul procedurii: licitaţie deschisă.
  • Valoare:  1.019.110 lei  + TVA.
  • Durata contractului: 120 de zile.
  • Termenul de garanție a lucrării: 5 ani de zile de la semnarea fără observații a procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor.
  • Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preţ, stabilit în baza următorilor factori de evaluare:

– termenul de execuție: 20%;

– prețul ofertei: 80%.

Detalii caiet de sarcini:

Se propune realizarea unei clădiri modulare provizorii etajate (parter+etaj), la cheie, complet utilată și funcțională, prevăzută pentru 8 săli de clasă, din care 4 săli de clasă la parter și 4 la etaj, fiecare nivel având coridor central, grupuri sanitare separate pentru fete și băieți, scară de acces. Se va pune la dispoziția ofertanților o propunere pentru amplasarea construcției  modulare.

Alte articole:   VIDEO Primarul Braşovului, Allen Coliban, promite monumente pentru toți eroii anticomunişti!

Achiziția include: documentații pentru obținerea avizelor și a autorizației de construire, pregătirea terenului, branșamente apă, canal și electricitate, furnizare, montaj și punere în funcțiune.

Suprafața minimă a unei clase, compusă din 3 containere modulare, va fi de: 39,39 mp.

Coridorul care va asigura accesul atât în sălile de clasă, cât și în grupurile sanitare, la parter și la etaj, va fi compus din 4 containere modulare, înșiruite pe lungime.

Grupurile sanitare vor fi separate pentru fete și băieți, atât la parter, cât și la etaj, echipate cu cabine cu vas WC, boiler pentru apă caldă, chiuvete, iar pentru grup sanitar de băieți, și pisoare . Scara de acces la etaj se va face tot prin container modular.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate