blog-logo

Când vom putea renunţa la masca de protecție. Anunțul medicului Valeriu Gheorghiță

Când vom putea renunţa la masca de protecție. Anunțul medicului Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a vorbit duminică seară, la Antena 3 despre momentul în care românii vor putea să renunțe la masca de protecție.

Medicul militar afirmă că oamenii vor putea renunţa la masca de protecţie în momentul în care se va ajunge la un grad ridicat de imunizare colectivă.

“În momentul în care vom ajunge la acel prag de imunizare colectivă și în momentul în care nu constatăm emergența unor tulpini care nu sunt acoperite de vaccin, cu siguranță la acel moment se poate renunța și la utilizarea măștilor de protecție, însă vreau să menționez că prin folosirea corectă a măștilor de protecție ne ferim de foarte multe alte infecții cu transmitere respiratorie, și nu doar de infecția cu SARS-CoV-2”, a declarat doctorul Gheorghiță, la Antena3.

Medicul a arătat că datele centralizate atât în România, cât și din alte țări în care s-au demarat campanii de vaccinare, arată „o eficiență a vaccinului în viata de zi cu zi” în sensul în care s-a dovedit scăderea incidenței cazurilor de COVID-19, informează news.ro.

Alte articole:   Echipamente pentru comunicații sol-sol, în valoare totală de peste 1 milion de lei, au ajuns la Aeroportul Internațional Brașov

El a precizat că, la nivel naţional, s-a observat reducere a incidenţei bolii la persoanele vaccinate în prima etapă, la cele din centrele sociale, iar datele centralizate de medicii de la Iaşi care îngrijesc pacienţi dializaţi relevă o scădere cu 90% a incidenţei cazurilor la această categorie de bolnavi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate