blog-logo

Andreea Moldovan: E foarte posibil să ajungă și în România al treilea val al pandemiei

Andreea Moldovan: E foarte posibil să ajungă și în România al treilea val al pandemiei

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a vorbit duminică seară, la Digi24, despre valul trei al pandemiei de COVID-19 în România și despre tulpinile din Marea Britanie și Africa. Ea susține că tulpina britanică de SARS-CoV-2, care este mult mai contagioasă, ar putea alimenta un alt val.

Fostul director medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov a spus că autoritățile române încep să se pregătească pentru eventualitatea apariției valului trei al pandemiei de COVID-19 în România în contextul în care încep să fie confirmate din ce în ce mai multe cazuri de infectare cu tulpina britanică a SARS-CoV-2, care este mai contagioasă.

„Vorbim acum de tulpina din Marea Britanie. S-ar putea ca în scurt timp să vorbim și de tulpina din Africa de Sud, pentru că încep deja să fie raportări în Europa de prezență a acestei tulpini. Tulpina din Marea Britanie are câteva particularități, în principal cea care vizează copiii, având o rată de transmitere și de contagiozitate mai mare la această grupă de persoane, deci deja avem un plus de grijă. De asemenea, rapiditatea cu care ea se extinde în toate celelalte țări ar trebui  să ne dea și nouă de gândit”, a declarat duminică, la Digi24, Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Întrebată dacă Ministerul Sănătății se pregătește pentru această eventualitate, a unei noi circulații intense a coronavirusului în România, Andreea Moldovan a dat asigurări că ministerul are un plan de rezervă pentru această creștere.

 „Pentru că ne gândim că este foarte posibil să apară un val 3 și la noi, drept care suntem în discuții în perioada aceasta și cred că vom definitiva un prim pas mare săptămâna viitoare. Va fi pe reorganizarea sistemului spitalelor COVID, non-COVID”, a detaliat secretarul de stat.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii cataloghează drept „incredibilă” atitudinea persoanelor care organizează şi acceptă să fie prezente la evenimente private cu un număr mare de participanţi şi unde nu se respectă regulile de prevenire a răspândirii virusului.

„Ar fi fost de așteptat ca într-un an de zile de pandemie, în care au fost mulți oameni care s-au îmbolnăvit și, din păcate, au fost și oameni care au murit, să știm să fim mai înțelepți. Problema este în egală măsură și a celor care organizează astfel de întâlniri și petreceri, dar și a celor care acceptă să participe, pentru că se expun inutil unor riscuri”, a punctat secretarul de stat într-o intervenție la Digi24.

În România au fost depistate până acum, 79 de cazuri de infectare cu tulpina din Marea Britanie.

Alte articole:   Grădina Zoologică Brașov trece la programul de vară

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate