blog-logo

Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea profesorilor ar putea începe săptămâna viitoare

Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea profesorilor ar putea începe săptămâna viitoare

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, anunță că vaccinarea profesorilor ar putea începe în a doua parte a săptămânii viitoare, fără programare pe platforma de vaccinare.

Medicul militar a declarat vineri seara, la Digi 24, că vaccinarea ar putea începe mai repede decât s-a estimat inițial.

Campania s-ar putea termina într-o săptămână deoarece mai sunt de vaccinat doar 60.000 de cadre didactice în afara celor care sunt programate sau vaccinate. El a spus că decizia finală va fi luată luni și că vaccinarea tuturor profesorilor va ține o săptămână.

„Dar am creat o modalitate și un scenariu pentru a putea vaccina personalului din învățământ, a celor care nu sunt încă programați și vaccinați, începând probabil chiar de săptămâna viitoare, deși am anunțat de la 1 martie. Însă din evaluările pe care le avem din fiecare județ, cred că vom fi în măsură ca de săpămâna viitoare, din a doua parte a săptămânii, să putem începe vaccinarea personalului din învățământ cu prioritate. (…) Noi vrem ca într-o săptămână să finalizăm operațiunea. Luni avem ultima evaluare, finalizăm proceduril ”, a spus Gheorghiță la Digi24.

Pentru vaccinare, profesorii nu sunt nevoiți să se programeze pe platformă

„Nu mai avem nevoie de programare tocmai pentru a nu aștepta eliberarea unui loc în platformă, datele sunt centralizate de fiecare instituție de învățământ și trimise către inspectoratele școlare. În colaborare cu DSP se stabilesc locațiile unde se va derula activitatea de vaccinare. În principiu, în fiecare județ sunt circa 2 locații.”, a precizat Gheorghiță.

Profesorii vor fi vaccinați în centre organizate în sediile Casei Corpului Didactic și în universități.

Alte articole:   Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în județul Brașov, până la sfârşitul săptămânii 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.