blog-logo

Vaccinarea populației generale ar putea începe în luna aprilie. De când se pot face înscrierile

Vaccinarea populației generale ar putea începe în luna aprilie. De când se pot face înscrierile

Etapa a treia a campaniei de vaccinare, care cuprinde populația generală este estimată să înceapă în luna aprilie, a spus medicul Valeriu Gheorghiță.

 Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, medical Valeriu Gheorghiță, a declarat, vineri seară, că a treia etapă a vaccinării ar putea începe la mijlocul lunii aprilie, iar înscrierile se vor putea face de la mijlocul lui martie.

Valeriu Gheorghiță a explicat că vor fi create listele de așteptare imediat după ce vor începe progamările pe platforma de vaccinare, iar românii din etapa a III-a se vor putea vaccina din aprilie.

„ Probabil că în aprilie, undeva la jumătate lunii aprilie, vom începe şi a treia etapă de vaccinare. De la jumătatea lui martie punem în funcțiune lista de așteptare, persoanele se vor program pe acea listă și în ordinea listei alocăm locuri disponibile persoanelor care se înscriu în etapa a II-a și după 75% persoane vulnerabile. Vom asigura locuri și când atingem un nivel suficient de mare în aceste categorii, vom aloca și pentru etapa a III-a”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID-19, la Digi24.

Listele de aşteptare de pe platforma de vaccinare vor fi deschise în funcţie de numărul de vaccinuri care vor fi livrate României.

Alte articole:   „Femeia, eterna poveste”, concert extraordinar dedicat zilei de 8 Martie

Mai multe centre de vaccinare, din luna aprilie

Din luna aprilie vor fi deschise şi majoritatea centrelor propuse la nivelul fiecărui judeţ.

”Din aprilie vom deschide cu siguranţă majoritatea centrelor pe care le avem propuse la nivelul fiecărui judeţ ceea ce înseamnă aproximativ 1760 de cabinete de vaccinare, ţinând cont că acum funcţionăm cu aproximativ 30 la sută din această capacitate. Avem circa 38.000 – 40.000 de persoane vaccinate în fiecare zi cu o capacitate de 30 la sută”, a mai declarat Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a mai precizat că din luna aprilie vor fi peste 100.000 de persoane vaccinate zilnic.

Alte articole:   Obeliscul din fața Gării Brașov, o deschidere spre nou și trecutul istoric al orașului

Reînscrieri la vaccinarea cu serul Pfizer

În același context, medicul militar a menționat că la mijlocul lunii martie, vor reîncepe înscrierile pe platformă, pentru vaccinarea împotriva COVID-19 a persoanelor de peste 65 de ani cu serul Pfizer.

”Reînscrierile încep în a doua parte a lunii martie. Activitatea propriu-zisă de vaccinare va începe din 15 martie, ceea ce înseamnă că programările se vor deschide cel puţin cu o săptămână înainte. Este posibil să punem în activitate circa 200 de noi cabinete pentru vaccinare, ceea ce ne va asigura aproximativ 12.000 de noi locuri zilnic începând cu 15 martie. Noi vom deschide această posibilitate de programare cel puţin cu o săptămână mai devreme, după prima săptămână a lunii martie. În aceste centre de vaccinare vom distribui aceste doze suplimentare de la compania BioTech – Pfizer”, a declarat Valeriu Gheorghiţă la Digi24, potrivit news.ro.

Valeriu Gheorghiță a spus că în ultimele patru săptămâni s-a observat o scădere continuă, progresivă, a numărului de cazuri confirmate, media săptămânală atingând în cea de-a patra săptămână, o scădere cu 87 la sută.

Alte articole:   Braşovul, locul 3 în topul insolvenţelor, în ianuarie 2021

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate