blog-logo

Salvamontiștii au avut, astăzi, 11 intervenții, în Poiana Brașov

Salvamontiștii au avut, astăzi, 11 intervenții, în Poiana Brașov

Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina, astazi, in 11 cazuri, insumand 12 persoane care s-au accidentat sau au ramas blocate in timp ce practicau sporturile de iarna pe partiile de schi sau sanius din Poiana Brasov si Masivul Postavaru. Salvatorii montani ajunsi la locul solicitarii au acordat persoanelor accidentate primul ajutor, urmand sa le transporte la baza muntelui, unde 2 dintre acestea au fost trimise, cu echipajele SMURD venite in sprijin, catre unitatile spitalicesti, pentru controale de specialitate.


Recomandam schiorilor incepatori, care nu sunt insotiti de un monitor, sa nu mai urce pe masiv in apropierea orei de inchidere a instalatiilor de transport pe cablu pentru ca pot ramane blocati pe partii din cauza cetii si a caderii intunericului. Reamintim ca inchiderea partiilor se face la jumatate de ora dupa oprirea instalatiilor de transport pe cablu.

Alte articole:   Toanchină îi cere lui Iohannis să nu mai fie spectator și să aducă la normalitate guvernarea pe care a impus-o

Totodata, sa nu mai aleaga partii care sunt peste nivelul lor de pregatire, atat fizica, cat si tehnica. Acestia ar trebui sa ramana pe partiile de la baza masivului destinate incepatorilor, respectiv partia BRADU si partia STADION. Partiile din partea superioara sunt foarte lungi, cu sectiuni foarte inclinate si se adreseaza nivelurilor medii si avansate.


De la inceputul sezonului de schi, salvamontistii din Poiana Brasov au intervenit in 367 de cazuri, implicand 357 de persoane care s-au accidentat, ratacit sau care au trebuit sa fie evacuate.


Practicarea sporturilor de iarna presupune responsabilitate, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru a celor din jur!

Alte articole:   Evenimentele culturale cu public ar putea fi reluate din 1 iunie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate