blog-logo

Vrei să iti găsești un loc de muncă în Brașov? Iată ce trebuie să știi!

Vrei să iti găsești un loc de muncă în Brașov? Iată ce trebuie să știi!

Brașovul este unul dintre cele mai importante puncte strategice ale țării. Aflat în mijlocul țării și înconjurat de munți orașul de sub Tâmpa este foarte ofertant pentru locuitorii săi.

Pe de o parte este un oraș turistic în care ai mereu ceva de făcut. Și de cealaltă parte, Brașovul se estinde ca hub economic regional, ceea ce înseamnă că îți vei găsi foarte ușor un job. Și pentru că vorbim de locuri de muncă în Brașov, trebuie să știi că acestea sunt diverse, având în vedere că orașul este în plină expansiune economică.

Industria auto și cea de construcție aeronautică domnesc în Brașov

Toate ramurile industriale sunt reprezentate în acest oraș. Însă, fabricarea pieselor și accesoriilor pentru autovehicule și motoarele acestora este cea mai bine reprezentată, ea însumând peste 11.000 de angajați.

Autoliv România, Joysonquin Automotive Systems, HBHX Rolem sunt cele mai mare companii care activează în această industrie. Desigur, aceștia nu sunt singurii investitori. Iar salariile din acest domeniu, în funcție de încadrare și de calificări sunt peste media țării.

O surpriză o reprezintă industria constructoare de aeronave. Însă, având în vedere că aceasta este reprezentată de IAR, una dintre cele mai longevive companii românești, nu ar trebui să mire pe nimeni. Premium Aeronautic și Airbus Helicopters România, pe lângă IAR sunt cei mai mari angajatori din această industrie. Astfel, dacă ai studii de specialitate poți oricând se te muți în Brașov, deoarece acolo cu siguranță îți vei găsi un loc de muncă.

Alte articole:   Lotul „mită în spitalele COVID”, trimis în arest la domiciliu

Comerțul și turismul susțin economia locală

Având în vedere că este un oraș montan, cu o istorie bogată și atracții diverse, în Brașov se poate trăi foarte bine din turism tot timpul anului. Avantajul orașului este că poți închiria apartamente pentru familii de turiști.

Astfel, dacă ai posibilitatea de a investi în imobiliare, poți să trăiești dintr-un venit pasiv. De asemenea, dacă lucrezi în industria serviciilor poți câștiga foarte bine, având în vedere că această ramură industrială este foarte dezvoltată.

Comerțul, de asemenea, vine cu foarte multe locuri de muncă in Brasov. Pe lângă mall-uri, centre comerciale și hypermarket-uri, mici comercianți pot să își dezvolte propria afacere.

Brașovul are o particularitate, anume creatorii de produse artizanale și bio au un vad dezvoltat de vânzare a acestor produse, datorită profilului zonei. Astfel, poți să pui pe roate propria afacere în acest domeniu, deoarece fluxul constant de turiști îți va asigura câștiguri permanente.

Alte articole:   Obeliscul din fața Gării Brașov, o deschidere spre nou și trecutul istoric al orașului

Oraș în plină dezvoltare

În ultimii ani Brașovul s-a transformat foarte mult, atât din punct de vedere al bunăstării cât și din punctul de vedere economic. Noi cartiere au fost ridicate, iar orașul este înconjurat de parcuri industriale.

Astfel, indiferent de domeniul în car activezi, poți să îți găsești un loc de muncă bine plătit. De altfel, Brașovul este pe locul 5 în tipul orașelor cu cel mai mare salariu mediu pe economie, de 3.296 de lei. Media pe țară în 2020 a fost de 3.025 lei, conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică.

Orașul în care poți să faci orice

În Brașov activează 67.266 de agenți economici în toate domeniile de activitate. De asemenea, orașul încurajează investițiile străine. Iar Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM Brașov) declară de 3 ani că există un deficit al forței de muncă în județ. Prin urmare, este foarte simplu să îți găsești un loc de muncă în Brașov.

Alte articole:   INS: Scăderi considerabile ale sosirilor şi înnoptărilor în unităţile de cazare din România. Brașovul rămâne în top

Mai mult decât atât, orașul este pregătit să primească micii intreprinzători. Iar dacă vrei să muncești de acasă pe cont propriu sau găsești un job care să îți ofere această posibilitate, în acest oraș te vei simți excelent, deoarece este foarte aerisit, cu multe case.

Brașovul este unul dintre cele mai importante orașe ale României din punct de vedere economic. Însă, acesta vine la pachet și cu un peisaj minunat, aer curat și posibilitatea de a trăi mai liniștit decât într-un oraș mare. Pe site-ul de anunțuri de angajări MyNextJob.ro poți căuta oricând joburi și angajări în Brașov pentru a te asigura că există suficiente oferte pentru domeniul tău de muncă.

Astfel, dacă vrei să lucrezi în acest oraș, poți să faci o alegere informată. Iar dacă îți faci griji pentru alte aspecte precum implicarea administrației publice sau lipsa unei piețe imobiliare concurențiale, nu ai de ce. Orașul a ținut foarte bine pasul cu dezvoltarea industrială.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate