blog-logo

Marian Rasaliu: ,,Guvernul, pentru unii mumă, pentru alții ciumă! HoReCa se prăbușește”

Marian Rasaliu: ,,Guvernul, pentru unii mumă, pentru alții ciumă!  HoReCa se prăbușește”

Municipiul Brașov a reintrat de astăzi în scenariul roșu, iar restaurantele s-au închis din nou la interior. Deputatul PSD Marian Rasaliu trage un semnal de alarmă legat de situația disperată în care se găsesc cei din HoReCa și vorbește despre obligația compensării pierderilor de către stat.


”HoReCa se prăbușește. Reprezentanții industriei ospitalității și-au strigat disperarea în această săptămână, ieșind în stradă. De astăzi, municipiul Brașov a reintrat în scenariul roșu. Restaurantele s-au închis din nou la interior, după nici trei săptămâni de funcționare. Cum vor mai rezista cei din HoReCa, în condițiile în care schemele de ajutor și granturile mult promise de stat întârzie? Criteriile de eligibilitate se schimbă în permanență, așa că multe firme rămân pe dinafară. S-au acumulat datorii. Șomajul tehnic este plătit cu întârziere și, oricum, vorbim de o sumă infimă. Angajații trăiesc o adevărată dramă. Cum să lucrezi la un restaurant și câteva zile să vii la muncă, pentru ca ulterior să fii trimis din nou în șomaj? Și situația aceasta trenează de atâtea luni. Dragi guvernanți, puneți-vă doar pentru o zi în locul acestor oameni: cum să îți plătești facturi, chirii, rate, în aceste condiții? Cum să supraviețuiești?

Cum vor mai putea rezista aceste afaceri? Statul ar trebui să intervină, măcar acum, în al nouălea ceas și să compenseze aceste pierderi. Să nu uităm că ani la rând cei din HoReCa au plătit taxe și impozite, iar acum, cei din coaliția de dreapta au uitat de ei.

Autoritățile au gestionat haotic întreaga situație. Nimeni nu le-a explicat celor din HoReCa de ce s-au fixat aceste praguri ale ratei de incidență. De ce se închid restaurantele la 3? Sistemul de testare nu prezintă realitatea. Ba sunt foarte multe teste efectuate, și se închide tot, ba sunt foarte puține teste realizate. De ce nu văd comitele județene pentru situații de urgență aglomerațiile de pe pârtii sau din mall-uri? Adolescenții nu merg fizic la școală, dar îi găsim în centrele comerciale. Nu au existat cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 în rândul clienților care au luat masa la restaurant, de ce Guvernul alege să fie pentru unii mumă și pentru alții ciumă?
Județul Brașov, care este unul turistic, a pierdut enorm. Știați că în perioada ianuarie-decembrie 2020, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019, sosirile turiștilor în județul Brașov au scăzut cu 49,0%? Guvernul a decis eliminarea voucherelor de vacanță, iar situația va fi de-a dreptul dramatică.”
a declarat deputatul Marian Rasaliu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov