blog-logo

„Don Pasquale”, în Sala Operei Brașov

„Don Pasquale”, în Sala Operei Brașov

Opera Brașov așteaptă brașovenii la primul spectacol în sală, cu public, după mai bine de trei luni de când instituția s-a închis spectatorilor.

Opera Brașov vă invită sâmbătă, 20 februarie 2021, de la ora 18.30, în Sala Operei, să vă bucurați de momente reprezentative din opera bufă „Don Pasquale” de Gaetano Donizetti.

Distribuția: Dan Popescu – Don Pasquale, Nicoleta Chirilă – Norina, Adrian Mărcan – Dr. Malatesta, Liviu Iftene – Ernesto, Cristina Roșu – Notarul, Mihaela Pop – Statuia.

Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov.

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mircea Holiartoc.

Regia artistică este semnată de Cristian Mihăilescu. Scenografia: Rodica Garștea.

Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Coordonator spectacol: Anda Tabacaru.

Asistent mișcare scenică: Ramona Mezei. Regie scenă: Dan Antipa.

Durata spectacolului este de aproximativ 1 oră 30 minute, fără pauză.

Alte articole:   Accident pe podul de la Dârste. O persoană este încarcerată

Prețul unui bilet este de 30 lei. În sală sunt disponibile 110 locuri.

Biletele se pun în vânzare de luni, 15 februarie 2021, atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la Casa de Bilete a Operei Brașov – str. Bisericii Române nr. 51. Informații se pot obține la telefon: 0268/419.380.

Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 și cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Accesul copiilor, la spectacolele de operă și operetă, este permis începând cu vârsta de șapte ani!

La evenimentele Operei Brașov, accesul spectatorilor va fi permis numai după ce va fi efectuată măsurarea temperaturii. Purtarea măștii este obligatorie! Va fi respectată distanțarea de 1,5 m între scaune.

Persoanele care prezintă simptome de infecție respiratorie, sunt rugate să rămână acasă.

Alte articole:   Piața ”Semințe cu suflet”, la Biblioteca Județeană ”George Barițiu”. Expoziție, donație și schimb de semințe ale producătorilor agricoli

Despre „Don Pasquale”

Lucrarea a fost jucată pentru prima dată în istorie pe 3 ianuarie 1843, la Sala Ventadour de la Théâtre Italien din Paris și a avut un succes răsunător. „Don Pasquale” este considerată o capodoperă a genului, fiind cea mai populară dintre cele 66 de lucrări ale lui Donizetti, precum și una dintre cele mai populare opere comice italiene, celelalte fiind „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini și „Elixirul dragostei”, compus tot de Donizetti.

Premiera lui „Don Pasquale” din Italia a avut loc la La Scala din Milano pe 17 aprilie 1843; prima reprezentație la Viena a avut loc la Kärtnertortheater o lună mai târziu, o producție la care a participat însuși Donizetti. În Anglia, opera a fost prezentată pentru prima dată la 29 iunie 1843 la Her Majesty’s Theatre din Londra.

Alte articole:   Bacalaureat 2021: 900 candidați, înscriși pentru a susține examenul, în sesiunea de toamnă

Donizetti a compus o operă strălucitoare, atrăgătoare pentru spectatori, dar deosebit de dificilă din punct de vedere al interpretării, atât vocale, cât și dramatice, din partea soliștilor. Acțiunea din „Don Pasquale” are loc la Roma, la mijlocul secolului al XIX-lea.

Această operă comică are o temă mereu actuală: căsătoria nepotrivită: un bătrân bogat şi singur se decide să se căsătorească, soţia trebuind să îndeplinească două calităţi – frumuseţe şi, mai ales, tinereţe. Întâmplările pline de umor şi farsa în care este prins îl vor trezi pe Don Pasquale la realitate: fiecare vârstă are frumuseţea sa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.