blog-logo

Turcan: Vom prelungi măsurile de sprijin pentru HoReCa

Turcan: Vom prelungi măsurile de sprijin pentru HoReCa

Guvernul va prelungi măsurile de sprijin pentru sectorul HoReCa, susține ministrul Muncii, Raluca Turcan, care a prezentat ajutoarele de care vor beneficia companiile din domeniu.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a vorbit despre sprijin financiar pentru angajarea de sezonieri și zilieri, plata șomajului tenic, sprijin pentru cei care angajează tineri, persoane cu vârsta peste 55 de ani sau români concediați abuziv în străinătate, scrie Digi24.

„În privinţa tichetelor de vacanţă lucrurile sunt nuanţate. Voucherele de anii trecuţi se pot folosi şi în 2021. Pentru sectorul HoReCa avem acordarea de granturi şi o schemă de ajutor de stat care va fi prezentată săptămâna viitoare. Anul trecut a fost an pandemic, iar tichetele nu au fost folosite. Ajutorul pentru HoReCa este destul de mare. Pe perioada de vară se pot angaja zilieri, unde putem ajuta cu o parte din salariile lor. Pentru HoReCa intenționăm să prelungim măsurile de sprijin ale celor care angajează zilieri sau sezonieri – 30% pentru zilieri și 45% din salariu pentru sezonieri”, a explicat ministrul la România TV.

Turcan susține că se pregătesc „noi legi surpriză” care vor ajuta şi economia României.

Alte articole:   STS: Cum poate fi obținut și cum va funcționa pașaportul COVID pentru România

Trebuie să fie program de lucru flexibil, avem şomajul tehnic pentru persoanele afectate, avem zilierii şi sezonierii. Pe lângă acestea, în două săptămâni vom prezenta noi legi surpriză care vor ajuta şi economia României”, a mai spus ministrul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate