blog-logo

publicitate

Cristian Cioacă ar putea scăpa de puşcărie anul acesta

Cristian Cioacă ar putea scăpa de puşcărie anul acesta

Condamnat la 15 ani pentru uciderea fostei soții, Cristian Cioacă ar putea ieși mai repede din închisoare.

Fostul polițist brașovean condamnat la 15 ani și 8 luni pentru lovituri cauzatoare de moarte în cazul Elodiei Ghinescu, ar putea fi eliberat din închisoare în acest an, relatează Antena 3.

Conform susei citate, din cei 15 ani, acesta ar putea executa doar 11 ani şi 9 luni, asta pentru că a lucrat în penitenciar şi a participat la diverse activităţi.

Totuşi, avocatul familiei Ghinescu spune că instanţa ar trebui să se gândeacă serios la pedepsa acestuia, având în vedere faptele grave pentru care a fost închis.

“Ar trebui să execute trei pe patru din cei 15 ani şi 8 luni de închisoare ce i-a primit Cristian Cioacă pentru infracţiunile săvârşite. Ar veni undeva la 11 ani şi 9 luni de închisoare. Fiind condamnat definitiv în anul 2014, bineînţeles că la ceea ce a executat se mai scad zilele pe care dumnealui le-a lucrat, a făcut diferite cursuri, a paricipat la diferite activităţi. Arestul preventiv pe care dumnealui l-a executat anterior momentului condamnării definitive şi sigur că s-ar putea ajunge la o cerere de elibere condiţionată. Instanţa nu este obligată să şi admită o astfel de cerere.

În opinia mea, Instanţa din Piteşti ar trebui să aibă în vedere infracţiunile deosebit de grave pe care el le-a săvărşit. Persoana dumnealui, indiferent că în penitenciar are un comportament pe care dumnealui încearcă să fie cât mai conformist, de altfel unul normal, instanţa ar trebui să aibă în vedere celalalte aspecte”, a spus Crina Radu avocatul familiei Elodiei Ghinescu, potrivit Antena 3.

Avocata din Brașov, Elodia Ghinescu, a dispărut în seara de 29 august 2007, în urmă cu 14 ani.

Alte articole:   Alexandru Rafila: Infecţia cu COVID-19 se transformă într-o viroză sezonieră. Un nou val nu va pune probleme 

Cazul a deschis o lungă anchetă a poliției și a procurorilor, puternic mediatizată în presa românească.

În primă instanță, Tribunalul Argeș l-a găsit vinovat de omor, iar fostul polițist Cristian Cioaca a primit 22 de ani de detenție, chiar în lipsa cadavrului și a armei.

În anul 2014, Cristian Cioacă a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Piteşti, la 15 ani şi 8 luni de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte, precum și achitarea pagubelor în valoare de 250.000 de euro, familiei Elodiei Ghinescu.

Elodia Ghinescu a fost declarată oficial moartă, în anul 2011, printr-o sentinţă a Judecătoriei Braşov.

Foto: arhiva

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.