blog-logo

VIDEO Zi cu multe accidente pe pârtiile din Poiana Brașov

VIDEO Zi cu multe accidente pe pârtiile din Poiana Brașov

Ultima zi din weekend a fost lunga si solicitanta, cu un numar mare de accidentari, ultima persoana fiind predata Serviciului de Ambulanta la ora 19:10.

Astazi, 14.02.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 11 cazuri de persoane care s-au accidentat in timp ce practicau sporturile de iarna pe domeniul schiabil din Poiana Brasov si Masivul Postavaru. Persoanelor accidentate li s-a acordat primul ajutor, urmand a fi transportate la baza muntelui, unde 7 dintre acestea au fost predata echipajelor SMURD sau SAJ venite in sprijin.

Schiorilor incepatori le recomandam sa ramana pe partiile de la baza masivului, destinate lor, adica partia BRADU si partia STADION si sa nu mai urce pe partia DRUMUL ROSU, care se adreseaza nivelului mediu, fiind foarte lunga (5,5 km) si avand sectiuni foarte inclinate.

VIDEO: SALVAMONT POIANA BRAȘOV

Schiati intotdeauna cu o viteza in care sa fiti in permanenta in control, indiferent de manevrele celor dinaintea voastra. Adaptati viteza in functie de traficul de pe partie, conditiile meteo, starea zapezii si a partiei si nu in ultimul rand, nivelului vostru de pregatire, atat tehnica, cat si fizica.
De la inceputul sezonului de schi salvamontistii din Poiana Brasov au intervenit in 316 cazuri, implicand 325 de persoane care s-au accidentat, ratacit sau care au trebuit sa fie evacuate.

Practicarea sporturilor de iarna presupune responsabilitate, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru a celor din jur!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate