blog-logo

Ministrul mediului: Vom înființa depozite pentru deșeuri voluminoase, în toată țara

Ministrul mediului: Vom înființa depozite pentru deșeuri voluminoase, în toată țara

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a anunțat joi că în toată țara vor fi create depozite pentru deșeuri voluminoase, transmite Digi24.

Ministrul mediului a spus că se lucrează la un program național prin care autoritățile publice locale să fie ajutate să înființeze centre de depozitare pentru deșeurile voluminoase.

„Discutăm aici despre molozul din construcții, deşeurile din construcţii, vorbim despre mobilier, despre textil, despre acele deşeuri care nu au voie să ajungă în deşeuri menajere”, a precizat ministrul mediului, într-o declarație de presă făcută la finalul unor discuții cu primarul general al Capitalei și cu primarii de sector sau reprezentanții acestora pe tema gestionării colectării gunoiului.

Tanczos Barna a menţionat că următoarea întâlnire pe această temă va avea loc peste două săptămâni.

Alte articole:   Obeliscul din fața Gării Brașov, o deschidere spre nou și trecutul istoric al orașului

De asemenea, Tanczos Barna a spus că lansarea sistemului de garanţie – returnare (SGR) la nivel naţional va contribui foarte mult la eficientizarea colectării selective.

Mă bucur extrem de mult că am putut să fac parte din această echipă care a generat un nou început în ceea ce priveşte viziunea de gestionare a deşeurilor din municipiul Bucureşti. Este un nou început pentru Capitală şi mă bucur să văd că la masă participă toate cele şase sectoare, Primăria Municipiului Bucureşti şi că există gândire comună, că există coeziune şi există angajament pentru rezolvarea acestei probleme. În ceea ce priveşte Ministerul Mediului, noi vom contribui la eficientizarea acestui sistem prin lansarea sistemului SGR la nivel naţional. Cu siguranţă, acest sistem va contribui foarte mult la eficientizarea colectării selective”, a spus Tanczos Barna, scrie Digi24.

Alte articole:   Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare EXECUTARE în dosarul campaniei prezidențiale, pentru spălare de bani – Ioana Băsescu: 5 ani de închisoare!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate