blog-logo

Descopera cele mai importante solutii pe care le ai la indemana pentru a te ocupa eficient de culturile tale de gradina!

Descopera cele mai importante solutii pe care le ai la indemana pentru a te ocupa eficient de culturile tale de gradina!

Te-ai saturat de munca de birou, iar in timpul tau liber vrei sa incepi sa desfasori activitati interesante, in aer liber, care sa iti aduca un plus de satisfactie? Daca dispui de o gradina in jurul casei, atunci poti incepe sa plantezi flori si legume, de care sa te bucuri ulterior si pe care sa le urmaresti pana ajung la maturitate.

Pentru a obtine rezultatele dorite, trebuie sa stii care sunt solutiile moderne de care te poti folosi. De exemplu, investeste intr-o plasa de umbrirede cea mai buna calitate, daca in timpul zilei bate soarele foarte puternic in gradina ta, iar apoi studiaza ofertele pentru sistemele de irigatii, pentru a nu te ocupa manual de acest aspect!

Cand este indicat sa folosesti o plasa de umbrire?

In functie de conditiile climatice de care au nevoie plantele pe care le cultivi, trebuie sa te asiguri ca faci toate eforturile posibile pentru a le oferi suficienta lumina si apa, pentru a creste frumos. De exemplu, in timpul verii este recomandat sa le acoperi cu o plasa speciala de umbrire, astfel incat plantele sa nu fie ,,arse” de razele foarte puternice ale soarelui. Ai grija sa pui plasa pe un suport care sa reziste la vant, iar astfel esti deja cu un pas mai aproape de rosiile gustoase pe care ti le doresti, dar si de ceapa verde si castravetii la care ravnesti de atata timp!

Folii profesionale pentru solarii

Daca vrei sa-ti cresti singur rasadurile, atunci iti poti construi acasa un solar, in care sa oferi plantelor conditiile optime, de care au nevoie. In acest sens, trebuie sa stii ca foliile profesionale pentru solarii sunt impartite in mai multe categorii, in functie de grosimea pe care o au. Daca zona in care locuiesti este una in care vantul bate in general cu putere, indicat este sa alegi o folie mai groasa, care sa reziste in timp!

Unelte

Bineinteles, ai nevoie si de uneltele potrivite, pentru a te ocupa de rasaduri, iar ulterior de culturile tale. Printre cele mai importante obiecte, in care este bine sa investesti se numara urmatoarele:

  • o pompa electrica de stropt;
  • rindea electrica;
  • un vermorel din plastic;
  • un plantator manual de rasaduri.

Cu ajutorul acestor tipuri de unelte iti vei usura munca foarte mult. In loc se te ocupi manual, de exemplu de plantarea rasadurilor, poti utiliza obiectele care sunt special concepute pentru gradinarit!

Sisteme de irigatii

Alege sa cumperi sisteme de irigatii de calitate! Fie ca te orientezi spre sistemele la suprafata, cele cu aspersoare sau sistemele de irigatii prin picurare, vei putea pleca de acasa fara sa-ti faci griji ca plantele tale nu vor avea suficient apa. Mai mult, sistemele moderne sunt concepute in asa fel incat sa poti alege cand sa porneasca si cand sa se opreasca.

Folii de mulcire

Mulcirea este o tehnica destul de noua, pe care o poti folosi pentru a tine buruienile la distanta, dar si celelalte microorganisme, care pot dauna plantelor. Investeste intr-o folie de mulcire, vezi aici, pe care le poti decupa in functie de culturile pe care le ai, iar astfel, produsele pe care le obtii vor fi unele de calitate!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate