blog-logo

Marius Dunca: „Agricultura românească încotro? Cum îi sprijinim pe antreprenorii rurali?”

Marius Dunca: „Agricultura românească încotro? Cum îi sprijinim pe antreprenorii rurali?”

Discuții inițiate de senatorul Marius Dunca despre relansarea agriculturii românești, dar și despre Planul Național de Redresare și Reziliență în Comisia pentru Afaceri Europene de astăzi din cadrul Senatului.

”Agricultura românească are mare nevoie să fie sprijinită. Producătorii locali au fost încercați din greu în ultimul an. Să nu uităm că o perioadă nu au avut cum să își vândă produsele în piețe, au mai fost și calamitățile naturale. În cadrul Comisiei pentru Afaceri Europene din care fac parte, am discutat cu domnul Cristian Ghinea, Ministrul Fondurilor Europene, câteva dintre propunerile mediului de afaceri pentru agricultură. Este nevoie de un program strategic de susținere a Centrelor de Depozitare, Colectare și Distribuție a produselor agro-alimentare românești, de crearea a 8 centre regionale de depozitare, colectare și distribuție pentru relansarea agriculturii, de crearea de Asociații ale producătorilor agricoli și industriali.
Este anormal să nu se cunoască rolul clar al acestor centre de depozitare, colectare și distribuție. Vorbim de un rol economic, în care aceste centre servesc ca loc de depozitare a mărfii pentru antreprenorii rurali sau vorbim de un rol de reziliență, în care aceste centre servesc ca depozite de stat pe termen lung pentru alimente, în cazul unei crize?
Nimeni nu a mai pomenit nimic despre Programul „Făcut în ţara mea”.

Alte articole:   ALDE Brașov - campanie de prevenirea cancerului la sân

Avem nevoie de alimente sănătoase, produse în România, care să le aducă venituri producătorilor agricoli din țara noastră. Vorbim de plus valoare pentru economia românească. Trebuie pus accentul pe consumul de produse și servicii realizate și prestate pe teritoriul național.
Sunt foarte multe întrebări legate de domeniile vitale ale României la care membrii Guvernului nu au răspunsuri complete. Dacă dorim să obținem fonduri europene, trebuie să mergem cu temele bine făcute la Comisia Europeană. Este nevoie de maturitate politică și de unitate mai mult ca oricând. De ce nu a fost dezbătut serios Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru a găsi cele mai bune soluții? De ce nu a existat o consultare cu liderii politici, mediul de afaceri, sindicate, societatea civilă, când prima variantă a PNRR a fost criticată de către Comisia Europeană? Vorbim de o prioritate națională, de un plan pentru toți românii”, a declarat senatorul Marius Dunca.

Alte articole:   S-a redeschis Centrul de vaccinare anti-COVID din Prejmer

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
 1. Cum se trezeste piticul de gradina periodic… Ca ursul primavara.
  Isi gaseste tot felul de teme si le lanseaza in eter.
  Omule, ce-ai facut TU de cand te agiti in politica?
  De ce nu vorbesti de subiecte la care te pricepi (rasete in sala), ca vad ca doar functii de director si ministru ai avut intotdeauna.
  Acum i-am citit CV-ul „fratelui” Albert de la Timisoara. Ala e mai ceva. Director din scutece. Acum e priceput in orice.
  Mai lasati-ne! Stati si voi linistiti pe banca 4 ani, poate se mai misca ceva in tara asta. Nu va acuz ca ati furat, pe voi, cei mai tineri! N-ati mai apucat dupa seniori. Ati facut ceva mai rau – ati risipit. Ati dat cate 10 lei unora, sa-i amagiti, in loc sa faceti ceva cu sumele intregi, macar un drum pana la Comarnic.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.