blog-logo

Voucherele de vacanță, suspendate în 2021. Sporul de COVID-19, eliminat

Voucherele de vacanță, suspendate în 2021. Sporul de COVID-19, eliminat

Guvernul pregătește o ordonanță de urgență prin care o serie de sporuri și prime din sectorul bugetar vor fi plafonate și chiar suspendate. Printre măsurile deloc populare se numără și anularea acordării voucherelor de vacanță pe 2021.

Ordonanța ar urma să fie adoptată miercuri și să reprezinte doar un prim pas pentru reducerile bugetare anunțate deja prin declarații publice de către premierul Florin Cîțu, transmite Digi24.

Premierul Florin Cîțu și-a anunțat colegii din PNL că nu se vor mai acorda vouchere de vacanță în acest an pentru bugetari.

Anul acesta se vor folosi doar voucherele de vacanță acordate în 2019 și 2020 care nu au fost folosite, urmând ca din 2022 să se reia acordarea acestora, dacă bugetul va permite.

Alte articole:   Încă 9 hectare de pădure, plantate în comuna Dumbrăvița

Informația a fost confirmată de liderul PNL, Ludovic Orban.

 ”Rămân valabile voucherele de vacanţă care au fost emise anterior şi care pot fi folosite în cursul anului 2021. Nu se emit noi vouchere de vacanţă”, a declarat Orban.

Potrivit informațiilor Digi24, prin eliminarea acordării acestor vouchere de vacanță se vor reduce cheltuielile bugetare cu 1,2 miliarde de lei.

De asemenea, sporurile pentru prefecturi ar urma să fie eliminate (este vorba de sporul de 30% din salariul de bază acordat pentru lupta împotriva pandemiei), indemnizația de hrană pentru bugetari se va reduce, argumentul guvernului fiind acela că unii dintre ei primesc indemnizații de hrană egale cu două salarii minime pe economie, iar sporurile vor fi plafonate.

Alte articole:   Încep reînscrierile copiilor la grădiniță, pentru anul școlar 2021-2022

De asemenea, Executivul condus de Florin Cîțu vrea eliminarea transportului gratuit la studenți.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate