blog-logo

Orban: Punctul de pensie va crește abia în ianuarie 2022. Bursele elevilor, minim 100 de lei

Orban: Punctul de pensie va crește abia în ianuarie 2022. Bursele elevilor, minim 100 de lei

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a vorbit luni, într-o conferință de presă la Parlament, despre punctul de pensie și bursele elevilor.

Liderul PNL a spus că punctul de pensie va creşte doar în 2022, la 1 ianuarie, fiind de părere că sistemul de creştere a punctului de pensie în vară – toamnă a adus deservicii.

„ Punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022. (…) Sistemul acesta de a creşte punctul de pensie în iulie – septembrie a provocat foarte multe anomalii, a provocat foarte multe discrepanţe în ceea ce priveşte cuantumul pensiei la categorii de pensionari cu o contributivitate similară. Am discutat şi de procedura de recalculare a punctului de pensie, astfel încât să facă dreptate pentru pensionari, o procedură care începe şi care se va derula într-un ritm cât de alert este posibil”, a spus Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă la Parlament.

Preşedintele PNL a spus, în privinţa procedurii de recalculare că urmăreşte un lucru foarte simplu şi anume dacă un pensionar are o contribuţie similară, trebuie să aibă aceeaşi pensie, indiferent de anul în care s-a pensionat.

Alte articole:   Evaluare Națională 2021. Câte două teste de antrenament pe săptămână vor fi publicate la fiecare materie de examen, din 17 mai

În privinţa pensiei speciale, preşedintele PNL a spus că în planul Guvernului există obiectiv realizarea unui proiect de lege al pensiilor care va cuprinde şi reglementări privitoare la pensiile speciale, pensiile de serviciu, pensiile ocupaţionale.

Bursele elevilor vor fi de minimum 100 de lei la nivel național

De asemenea, Ludovic Orban, a anunțat, că nu vor mai exista discrepanțe între bursele elevilor în funcție de localitate, urmând să fie introdus prin lege un nivel minim al burselor, de 100 de lei.

Întrebat despre bursele elevilor, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban a spus că a fost stabilit, pentru prima dată, un prag minim al bursei, de 100 de lei, transmite Mediafax.

„În privinţa burselor elevilor, ştiţi foarte bine că acestea sunt finanţate din bugetele locale. Ce am stabilit pentru prima oară – un prag minim pentru bursele elevilor, pentru că existau diferite decizii de consilii locale care dădeau burse de 8 lei sau de 14 lei sau de 16 lei, iar în alte consilii locale dădeau burse locale de 200 de lei sau de 300 de lei. Sunt mai multe categorii de bursă, patru categorii de bursă. Ce am stabilit noi că există cuantum minim al burselor care trebuie acordate de consiliile locale, care este de 100 de lei”, a afirmat Ludovic Orban luni la Parlament.

Legea bugetului urmează să fie dezbătută și votată de Parlament, putând fi introdusă, prin amendament, această prevedere.

Alte articole:   Începe Evaluarea Națională la clasa a VI-a. Testarea nu se va susține la aceeași oră în toate județele

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate