blog-logo

Îl execută USR pe Susanu sau rămâne pe poziții?

Îl execută USR pe Susanu sau rămâne pe poziții?

Comisarul șef regional al Protecției Consumatorului Brașov, Sorin Susanu, s-a dovedit a fi „o nucă tare” pentru cei care credeau că îl pot intimida politic sau în vreun alt fel.

Sunt de notorietate divergențele cu Primăria Brașov, când șef era George Scripcaru, indiferent că vorbim despre termoficare, RATBV, dezvoltări imobiliare, sau că era pe cai mai Cristian Macedonschi, când a fost vorba să controleze ce se întâmplă la Oktoberfest.

Nici despre ce furtuna a fost la Timișoara, unde primarul Nicolae Robu a fsot cercetat, după ce Protecția Consumatorului s-a autosesizat pentru ca ar fi taiat ilegal cablurile aeriene aparținând unor operatori de internet, TV și telefonie.

Nu ar trebui omis nici momentul în care s-a autosesizat dupa ce a vazut o filmare postata pe internet si a amendat cu 10.000 de lei magazinul Kaufland din Odorheiu Secuiesc, sub motivatia ca o angajata a magazinului ar fi refuzat servirea unui client, care dorea o portie de mititei, pentru ca a comandat in limba romana.

Alte articole:   Noi reguli de acordare a concediilor medicale, de la 1 august

De fapt, în secuime, au fost multe scandaluri cu autoritățile locale de acolo (UDMR), care preferau ca unele lucruri să meeargă după alte „legi”.

Nici războiul deschis cu președintele PSD Brașov, Marius Dunca, care l-a exclus din partid, nu i-a fost fatal lui Susanu, care a demonstrat că nu este dispus să tolereze niciun agent economic care încalcă drepturile consumatorilor.

Acum, de când PNL a intrat în zodia USR, lucrurile iar încep să se tulbure. Având în vedere sărbătorile de iarnă, au fost efectuate multe controale la restaurante, știut fiind faptul că epidemia de coronavirus a împuținat clienții și există riscul ca marfa să nu fie consumată și rămâne expirată în depozite și frigidere.

Lucru confirmat, de altfel, în cazul unor unități considerate de elită ale Brașovului: restaurantul Hotelului Aro sau Bistro de’l Arte. Și ce să vezi, ce mai freamăt, ce mai zbucium…

Breasla Cârciumarilor cu puternică reprezentare și susținere în USR a luat „atitudine” și a cerut o mediere la prefectul PNL al Brașovului.

Alte articole:   După 10 ani, a fost desemnat proiectantul tronsonului Braşov - Făgăraş al autostrăzii A3

„Cei care ne aflăm acum aici, din partea sectorului HoReCa brașovean, suntem dintre aceia care ne-am chinuit și ne chinuim să respectăm regulile. Ne dorim să lucrăm și, de asemenea, să conclucrăm cu instituțiile statului într-un mod corect, eficient și adaptat situației pe care o traversăm. Nu suntem aici pentru a ne plânge că suntem controlați prea des și nici pentru a cere să nu mai fim controlați. Ne dorim, însă, o armonizare a legislației și a atribuțiilor instituțiilor de control, astfel încât să fie eliminate pe cât posibil subiectivismul și exagerările, precum și abordările diferite ale celor trimiși în controale”, au susținut, în cor, reprezentanții HoReCa prezenți la întâlnire, conform unei postări pe Facebook a Prefecturii.

Produsele alimentare expirate din frigiderele unora să fi fost un motiv de subiectivism și exagerări? Nu se știe, că reuniunea a fost cu ușile închise…

Tot în acea perioadă a sărbătorilor de iarnă, Susanu a intrat în conflict direct și cu primarul USR Allen Coliban, pentru organizarea Târgului de Crăciun, târg care nu avea autorizație de funcționare. Edilul a pretins că, de fapt, nu ar fi ceva organizat, ci sunt căsuțe independente amplasate în Piața Sfatului. Conflictul pe această temă nu s-a încheiat și rămâne deschis…

Alte articole:   Vaccinul anti-COVID-19 afectează fertilitatea, sarcina sau alăptarea? Răspunsurile CNCAV

În acest context, Susanu se pare că a deschis cam multe fronturi de luptă, pe care rămâne de văzut cum le va administra. Noua putere politică ne promite o depolitizare a instituțiilor statului. Pe surse, Protecția Consumatorului a revenit USR-PLUS, când s-a împărțit la nivel central „cașcavalul” puterii.

Și mai e un lucru știut, depolitizarea a început cu politizarea conducerilor prefecturilor. Ca să nu mai existe dubii cât de apolitici sunt șefii acestor instituții.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
  1. La asta ne pricepem cel mai bine ,sa ne executam unii pe altii,ori de cate ori avem ocazia ; pe politruci ii deranjeaza profesionistii,oamenii integri si cu coloana vertebrala ; ei gandesc,daca gandesc,numai in termenii algoritmilor politici si in goana neintrerupta dupa salarii si privilegii grase care i-ar face invidiosi si pe politicienii occidentali ; nu ii intereseaza sanatatea consumatorilor si corectitudinea fata de acestia ; le plac controalele formale si eventual la ordin !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.