blog-logo

Peste 300 de amenzi au fost aplicate, în ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

Peste 300 de amenzi au fost aplicate, în ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

Echipe mixte formate din polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, jandarmi și pompieri, au organizat noi acțiuni preventiv-reactive, în sistem integrat,  care au avut ca scop verificarea modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Au fost intensificate verificările la nivelul întregului județ Brașov, atât în zonele aglomerate, în localurile de alimentație publică, în baruri, terase, restaurante, cât și în mijloacele de transport în comun și în centrele comerciale.

De asemenea, activitățile desfășurate de către polițiștii brașoveni au fost adaptate permanent în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În acest context, ieri, 07 februarie 2021, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au verificat 181 de locații, 89 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 4 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă.

Polițiștii brașoveni, alături de polițiștii locali, au legitimat aproximativ 2.750 de persoane, au verificat peste 200 de mijloace de transport persoane și aproximativ 250 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 351 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 321 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 27 aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și 3 pentru fapte de natură economică ,valoarea totală a acestora fiind de peste 36.000 lei.

De asemenea, polițiștii au verificat aproximativ 2.400 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Forțele de ordine au organizat 31 de acțiuni punctuale de verificare a respectării normelor legale privind activitatea operatorilor HORECA, dintre acestea 27 fiind efectuate de către polițiștii brașoveni și 4 de către reprezentanții I.S.U. Brașov.

Totodată, polițiștii brașoveni au intensificat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică și au continuat activitățile de relaționare cu organizatorii de evenimente publice/private de pe raza de competență, în vederea transmiterii recomandărilor cu privire la respectarea măsurilor impuse pe timpul stării de alertă.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică,  să nu se expună la riscuri și să respecte toate normele legale în vigoare.

Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165.

Suntem și vom fi prezenți pe raza întregului județ Brașov și aplicăm

 legea în litera și spiritul ei!

Respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate