blog-logo

DOCUMENT Noul formular de exprimare a consimțământului pentru testarea antigen a copiilor la școală

DOCUMENT Noul formular de exprimare a consimțământului pentru testarea antigen a copiilor la școală

Ministerul Educației a anunțat duminică seară că a definitivat formularul de exprimare a consimțământului pentru testarea elevilor care dezvoltă simptome de COVID-19, în contextul redeschiderii școlilor începând de luni.

Cu câteva ore înainte de începerea semestrului al doilea, ministerul Educației a publicat forma finală a formularului prin care părinții își dau acordul ca elevii să poată fi testați de COVID-19 cu teste antigen.

Ministrul Educației a subliniat că nu este prevăzut nicăieri că acel formular trebuie completat din prima zi de şcoală.

„Acel formular trebuie să fie scris şi semnat şi va fi necesar în cazul în care copilul prezintă simptome sau în cazul în care sunt colegi contacţi direcţi ai unui caz confirmat, subliniez confirmat, nu numai cu supoziţii, cu simptome. Acel formular nu este necesar în prima zi de şcoală, nu scrie niciunde. Dacă cineva vrea să-l ducă în prima zi de şcoală, noi vom încerca să acoperim şi această situaţie şi să transmitem precizări către şcoli în aşa fel încât luni profesorii să le primească de la acei părinţi care benevol, voluntar doresc”, a explicat ministrul.

Totodată, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, medicul epidemiolog Andreea Moldovan a explicat că testarea poate fi făcută fie cu consimțământul, fie în prezența părintelui.

”(Testarea) poate fi făcută fie cu consimțământul dat pe loc a părintelui, fie în prezența efectiv a părintelui tocmai pentru a fi toate situațiile acoperite. Ceea ce doresc eu personal ca mamă sau ca reprezentant al Ministerului Sănătății este să subliniez că această testare are rolul de a ajuta atât copiii cât și părinții cât și cadrele didactice să știm dacă este o infecție sau nu”, a declarat Andreea Moldovan.

Medicul epidemiolog Andreea Moldovan le transmite părinților că acordul părinților pentru testare este necesar pentru ca în cazul apariâiei unui copil suspect de covid, medicii școlari să nu mai fie obligați să umble atunci după aprobări, în loc să se ocupe de prevenirea apariției unui focar, transmite europafm.ro.

Alte articole:   Afla mai multe despre pardoseala ideala pentru medii industriale

Medicul Andreea Moldovan mai spune că testarea elevilor la SARS Cov-2 este un procedeu simplu, care seamănă cu recoltarea unui simplu exudat nazal, pe care orice copil îl face de când intră în colectivitate.

Descarcă AICI formularul de consimțământ pentru testarea elevilor.

Peste 65.000 de preșcolari, elevi și cadre didactice din județul Brașov se întorc, fizic, la școală, de astăzi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate