blog-logo

Polițiștii au verificat 42 de agenți economici din județul Brașov

Polițiștii au verificat 42 de agenți economici din județul Brașov

La data de 05 februarie a.c., în intervalul orar 11:00 – 14:00, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Rutier și Serviciul Criminalistic, în colaborare cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Brașov, au organizat și desfășurat o acțiune atât pe linia   prevenirii/limitării răspândirii virusului SARS-Cov-2 și reducerii efectelor asupra populației, cât și pe linia verificării respectării prevederilor următoarelor acte normative: O.U.G. nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, H.G. nr. 237/2001 pentru aprobarea Normelor cu privire la accesul, evidența și protecția turiștilor în structuri de primire turistice și  Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Alte articole:   Polițiștii din Brașov: ,,Nu orice persoană care îți întră în casă îți vrea binele!''

În acest sens, polițiștii au acționat pentru identificarea operatorilor economici care desfășoară activități comerciale la terase/baruri atât în aer liber, cât și în spații închise, unde este semnalată prezența unui număr foarte mare de persoane, în vederea verificării respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă.

În cadrul acțiunii au fost verificați 42 de agenți economici care își desfășoară activitatea comercială pe raza localităților Bran/Moieciu, județul Brașov, au fost verificate 83 de persoane fizice și 40 de mijloace de transport aflate în trafic.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, prevăzute de O.U.G. nr. 28/1999 Rep, privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, Legea 55/ 2020 Rep, privind unele măsuri pentru prevenirea și combarerea efectelor pandemiei de COVID – 19,  O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice și O.G. 21/1992, privind protecția consumatorilor, în valoare totală de aproximativ 87.000 lei.

Alte articole:   Polițiștii au dat, luni, 150 de sancțiuni în valoare totală de 13.250 de lei

Totodată, ca urmare a constatărilor efectuate, au fost dispuse următoarele măsuri:

– confiscarea sumei de 1.400 lei, reprezentând bani rezultați din vânzare de produse, nefiscalizați pe casa de marcat;

–  suspendarea activității comerciale a unui operator economic pentru 30 zile;

– reținerea unui certificat de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au întocmit un dosar penal la Legea 84/1998, în care se vor efectua cercetări pentru punerea în circulație a unor produse contrafăcute.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate