blog-logo

Ministerul Sănătății, despre medicul cu paralizie facială temporară, în urma rapelului

Ministerul Sănătății, despre medicul cu paralizie facială temporară, în urma rapelului

Ministerul Sănătății a transmis, vineri, precizări referitoare la cazul femeii din Vâlcea, cu suspiciune de paralizie facială periferică dreaptă, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer.

Autoritățile anunță că diagnosticul de paralizie facială a fost infirmat în cazul doctoriței de 32 de ani din Vâlcea despre care joi se anunțase că suferise o reacție adversă rară după vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (Comirnaty).

Analizele ulterioare, mai complexe, infirmă diagnosticul inițial de paralizie facial, informează Ministerul Sănătății.

Primul buletin de raportare a reacțiilor adverse post-vaccinare a fost parafat de un medic specialist neurolog și constata că pacienta prezenta „simptomatologia” unei paralizii faciale periferice drepte, mioclonii, episoade intermitente de vertij și subfebrilitate.

„Toate investigațiile complexe efectuate ulterior debutului clinic atât la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, cât și la Spitalul Universitar de Urgență din București au infirmat diagnosticul de paralizie facială periferică dreaptă”, precizează Ministerul Sănătății într-un comunicat transmis vineri.

Tânăra și-a revenit și este în stare bună, spune instituția, care cu o zi în urmă a fost cea care a anunțat „prima reacție adversă rară la vaccinul Pfizer”.

Alte articole:   Șoferii fără rovinietă riscă amenzi mai mari, din 20 august

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.