blog-logo

DOCUMENT Formularul necesar pentru testarea elevilor cu simptome de COVID-19 în timpul orelor

DOCUMENT Formularul necesar pentru testarea elevilor cu simptome de COVID-19 în timpul orelor

Ministerul Sănătății a făcut public formularul pe care părinții trebuie să îl semneze pentru testare, în cazul elevilor care prezintă în timpul orelor de curs simptome specifice COVID-19.

Testarea se va face cu teste rapide, în cabinetele şcolare, acolo unde acest lucru este posibil.

Ministerul Sănătății recomandă părinților să ducă din prima zi de școală formularul de consimțământ tipărit și semnat, pentru ca elevii să poată fi testați imediat atunci când este nevoie.

Informații relevante din ordinul comun al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății

În cazul în care elevii prezintă în timpul orelor de curs stare febrilă sau alta simptomatologie specifică infectării cu SARS-CoV-2, se aplică protocolul de izolare. În cazul în care există un consimțământ informat și semnat al părintelui/tutorele legal cu privire la acordul de recoltare a probelor de exsudat nazofaringian în vederea testării elevilor simptomatici, aceștia vor putea fi testați, într-o primă fază, cu teste antigen rapide, în cadrul cabinetelor medicale. Elevul care a împlinit vârsta de 18 ani va semna consimțământul personal.

Alte articole:   Majoritatea elevilor din județul Brașov sunt testați de COVID-19 acasă, de către părinți

Toate testele rapide efectuate în cabinetul medical școlar de la nivelul unității de învățământ vor fi raportate către DSP/DSPMB în maxim 24 ore. Dacă părintele/tutorele legal nu își exprimă acordul pentru testare, în cazul existenței unor simptome specifice, ca și în cazul în care nu există cabinet medical în unitatea școlară, acesta va lua legatura cu medicul de familie în vederea stabilirii pașilor următori.

Testarea cu teste antigen rapide se recomandă și:

1) cadrelor didactice și altor angajați ai unității școlare, simptomatici, a căror simptomatologie de boală debutează în timpul orelor de curs

2) colegilor cazurilor confirmate atât elevi (colegi de clasă) cât și cadre didactice/personal auxiliar din unitatea de învățământ (inclusiv celor asimptomatici), imediat după confirmarea primului caz”, precizează Ministerul Sănătății.

Alte articole:   Cod galben de ninsori și vânt în județul Brașov, până miercuri seara

Pentru ca testarea să fie posibilă, este necesar ca părinţii să îşi exprime în scris consimțământul în formularul care poate fi descărcat AICI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate