blog-logo

UDPATE A închis până la urmă Protecţia Consumatorului Bistro de’l Arte?

UDPATE A închis până la urmă Protecţia Consumatorului Bistro de’l Arte?

Acţiune a reprezentanţilor Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului în centrul Braşovului, unde au lipit la intrarea în restaurantul „Bistro de’l Arte” documentele prin care dispun oprirea temporară a activităţii.

UPDATE

Reprezentantul Restaurantului, Marin Tița, ne-a transmis ulterior o „notificare” prin care precizează că nu există nicăieri mențiunea de suspendare temporară a activității: „Informatia este complet eronata si produce un prejudiciu grav de imagine si materiala afacerii mele. Singura masura luata conform procesului verbal ANPC nr. 976503/11.02.2021 prezentat in data de 03.02.2021 este aceea de aplica amenda contraventionala. Pentru conformitate aveti in copie un extras al procesului verbal la care fac referire”. Este vorba despre două amenzi a câte 5.000 de lei pentru deficiențele depistate la momentul controlului.

În acest context, restaurantul și-a continut activitatea.

Pe de altă parte, Marian Tita dorește să dispară și imaginile cu produsele expirate.

„Totodata, va solicitam sa nu folositi in nici un fel imagini cu produsele considerate expirate care ar putea produce un prejudiciu de imagine sau material societatii noastre comerciale. Folosirea oricarei imagini sau extras al unor acte publice emise de institutii publice, dar nu judiciare, ne pot afecta sansa unui proces corect in fata justitiei.”

Apreciem că imaginile respective sunt de interes public, fiind vorba de chestiuni ce țin de corecta informare a opiniei publice. Nu sunt fotografii ce țin de intimitatea sau imaginea unei persoane, ci este vorba de fotografii cu produse expirate – și nu „așa-zis expirate” după cum declara presei dl. Marian Tița.

Alte articole:   ÎN DIRECT Sebastian Rusu îl pune cu botul pe labe pe Coliban, în chestiunea preluării atribuțiilor primarului

Știrea inițială

Totul a pornit de la un control efectuat în urmă cu mai bine de o lună, când comisarii de la Protecţia Consumatorului au găsit mai multe nereguli: produse alimentare expirate, neetichetate, ouăle nu erau păstrate corespunzător (acestea trebuie spălate şi păstrate într-un spaţiu special destinat acestora)…

Conform procesului-verbal de control, reprezentanţii restaurantului au primit anumite norme de conformare şi trebuiau să se prezinte la sediul Protecţiei Consumatorului. După o lună, cei de la CRPC au decis închiderea temporară a locației.

„Procedura legala a fost cea de invitare la sediul nostru și nu au venit. Invitaţia prin posta cu confirmare de primire nu au dorit să o primească, iar următorul pas legal a fost afişarea la intrarea în unitate a deciziei de oprire temporară a funcţionării”, a explicat şeful Protecţiei Consumatorului Braşov, Sorin Susanu, de ce a durat atât mult întreaga operaţiune.

Alte articole:   O nouă ediție a Festivalului Internațional de Muzică Cristian, în weekend

Comisarul șef regional Sorin Susanu a precizat că dacă nu se conformează, amenda poate merge până la 50.000 de lei, iar dacă nu se întrerupe activitatea, se poate întocmi dosar penal, așa cum prevede legea. Mai mult, el a menționat că va notifica ANAF că activitatea localului este suspendată, iar orice venit din acest moment este considerat ilicit.

Susanu a mai anunţat că mai este un restaurant închis, dar în acel caz reprezentanţii au venit la sediul CRPC cu documentele solicitate şi sunt în curs de conformare, dar că mai sunt în derulare şi alte acţiuni de control.

Iată ce spune Susanu, dar și Marian Tița, unul dintre asociații restaurantului, în momentul în care s-a dispus închiderea unităţii. Imaginile au fost transmise în direct de newsbv.ro pe pagina de Facebook a portalului de știri.

Alte articole:   Localitățile din județul Brașov cu cei mai mulți șomeri

Marian Tița susţine că a fost un control abuziv şi că, de fapt alimentele (circa 36 kg) nu ar fi fost expirate. Cu toate acestea, el a afirmat că a decis distrugerea lor printr-o firmă specializată, însă Susanu l-a contract că Brai-Cata nu este firmă autorizată pentru astfel de servicii. El spune că va contesta măsura închiderii temporare pe cale legală.

Iată declaraţia integrală a reprezentantului Bistro de’l Arte.

Iată imagini realizate de comisarii CRPC în ziua controlului, 21.12.2020 (CLICK pe poze pentru a se mări!) Se pot vedea etichetele cu data de expirare a produselor scrisă chiar de lucrărorii din restaurant.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
  1. M-am uitat la video. Țarcurile si buteliile alea cu furtun infășurat pe umbrele sunt ok?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.