blog-logo

Polițiștii au aplicat, marți, 60 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 28.300 de lei

Polițiștii au aplicat, marți, 60 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 28.300 de lei

La data de 02.02.2021, în intervalele orare 07.00 – 09.00 și 19.00 – 21.00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat și desfășurat o acțiune pe raza întregului județ, ce a avut ca scop depistarea și sancționarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive, conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulația pe drumurile publice, asigurarea unui trafic fluent și sigur, prin prevenirea și combaterea neregulilor ce pot afecta climatul de siguranță pe drumurile publice.

Obiectivele acțiunii au fost:

Depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive;
Verificarea documentelor obligatorii, ce permit conducătorilor auto să se deplaseze cu vehicule pe drumurile publice;
Conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulația pe drumurile publice;
Impunerea și menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.

În activitățile desfășurate, polițiștii rutieri au verificat aproximativ 290 de vehicule, toți conducătorii auto fiind testați din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat.
Pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 – Rep. privind circulația pe drumurile publice au fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 28.300 lei, dintre acestea 10 fiind pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost constatate 2 infracțiuni la regimul rutier, respectiv conducea unui vehicul fără permis de conducere, în ambele cazuri fiind întocmite dosare penale, instrumentate sub coordonarea unității de parchet competente, în care va fi propusă soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Totodată, polițiștii au reținut 10 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și au retras 7 certificate de înmatriculare.

Pe termen scurt, consumul de alcool diminuează coordonarea motrică și echilibrul, alterează atenția, percepția, puterea de judecată și controlul de sine. De aceea, consumul de alcool este adesea asociat cu un comportament periculos, care prezintă un risc crescut de producere a accidentelor rutiere.
Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice, această abatere poate conduce la sancționarea contravențională sau întocmirea unui dosar penal.

Siguranța tuturor cetățenilor reprezintă o prioritate pentru Inspectoratul de Poliție Județean Brașov!


Fiți responsabili în trafic și adoptați întotdeauna o conduită preventivă!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate