blog-logo

Greşeli de evitat când joci la pariuri sportive online

Pariurilor sportive pot aduce bani frumosi chiar si amatorilor, daca sunt atenti la cateva greseli facute frecvent din cauza lipsei de experienta. Mizarea pe selectii din sporturi necunoscute, folosirea excesiva a optiunii de Cash-out, lipsa unui sistem de management a banilor, jucatul la recuperare – sunt doar cateva dintre erorile care pot creste semnificativ pierderile oricarui parior, reducand sansele de castig.

Pariurile plasate pentru recuperarea pierderilor

“Jucatul la recuperare” este o reactie impulsiva, emotionala si dificil de controlat, destul de obisnuita in randul pariorilor, chiar si atunci cand este vorba despre jucatori cu experienta. Se manifesta prin tendinta de a continua pariurile, chiar si dupa mai multe incercari esuate, cu scopul de a recupera banii pierduti.

Duce deseori la folosirea unor mize mult mai mari decat cele obisnuite, pentru a acoperi pierderile, sau la un sir neintrerupt de pariuri cu mize mai mici, la care se adauga starea de anxietate, nervi si frustrare care insoteste pierderile si determina in continuare decizii gresite.

Din fericire, exista cateva strategii simple care pot ajuta orice parior sa evite aceasta capcana:

  • setarea unei limite maxime pentru mize – implica folosirea functiilor de siguranta puse la dispozitie de cele mai multe site-uri de profil in contul de utilizator, pentru a limita suma maxima ce poate fi mizata la un singur pariu
  • retragerea periodica a banilor din contul de joc – aceasta metoda previne pierderea castigurilor de pe o perioada mai mare de timp, intr-un moment impulsiv, prin reducerea periodica a sumei lasate in cont
  • stabilirea unui buget limita pentru fiecare zi sau pe luna – elimina riscul de a depasi un anumit nivel de cheltuieli.

Pariatul frecvent pe bilete multiple

Biletele multiple au asociate o cota mai mare de castig, insa prezinta si un risc mult mai ridicat de a pierde decat biletele single. A interpreta corect datele si a previziona un singur rezultat este mai simplu decat sa faci acelasi lucru pentru 7 sau 8 selectii. In cazul unui bilet multiplu este suficient sa gresesti o singura predictie pentru a pierde intreaga suma mizata.

Pariurile multiple sunt folosite mai frecvent de amatori decat de profesionisti, pentru ca cei dintai sunt adesea nerabdatori si viseaza castiguri mari si rapide. Pe de alta parte, jucatorii cu experienta stiu ca rabdarea si pregatirea serioasa sunt cele care te ajuta sa iesi in profit, pe termen lung, la pariuri sportive.

Exploatarea incorecta a optiunii de Cash-Out

Functia de Cash-Out este pusa la dispozitie de multi dintre operatorii de pariuri sportive online si ofera jucatorului posibilitatea de a se retrage dintr-un pariu, inainte ca rezultatul sa se concretizeze, daca isi schimba parerea despre sansele sale de castig.

In ciuda aparentelor, nu este o optiune creata in favoarea jucatorului. De multe ori vei primi, in timpul unui meci, sansa de cash-out pe o suma fixa, mai mare decat miza, dar mai mica decat castigul previzionat pentru bilet. Este modul in care operatorul incearca sa isi reduca pierderile cand jucatorul are sanse mari de castig si o strategie care merge foarte bine cu pariorii amatori, incantati ca obtin totusi cativa bani in plus, fara a realiza ca ar putea castiga mai mult daca ar mentine miza.

Pariurile realizate pe echipa favorita

A include echipa favorita in pariuri este o sabie cu doua taisuri. Pe de o parte, stii cu siguranta mai multe despre aceasta echipa decat despre oricare alta, pe de alta parte, vei putea cu greu sa fii obiectiv.

Fara o apreciere la rece a situatiei, toate informatiile pe care le detii devin inutile, pentru ca nu le poti analiza corect. Specialistii recomanda deci, excluderea favoritilor din bilete, in cazul in care jucatorul este prea atasat emotional pentru a estima eficient sansele de castig si factorii care lucreaza in defavoarea sa.

Parierea pe sporturi, campionate si echipe despre care nu stii suficient

Nu de putine ori se intampla ca in oferta site-urilor de pariuri sa apara cote foarte atragatoare pentru partide pe care nu le poti evalua foarte bine, pentru ca nu stii mare lucru despre:

  • sportul respectiv
  • competitia in cadrul careia se desfasoara
  • echipele sau jucatorii care participa.

Parierea pe meciuri cu multe necunoscute este o greseala de amator, jucatorii cu mai putina experienta fiind de regula cei care au impresia ca pot castiga mizand la nimereala pe o echipa cotata bine, sau folosind diverse ponturi disponibile online.

Lipsa unei evidente a pariurilor jucate

Pentru cei care iau in serios pariurile sportive si doresc sa poata castiga frecvent din aceasta activitate, monitorizarea pariurilor facute, pentru analiza si identificarea erorilor, este esentiala. Si pariurile sportive, ca oricare alt domeniu, presupun o curba de invatare, atat din punctul de vedere al colectarii si analizei informatiilor legate de partide si competitii, cat si din cel al alegerii celor mai potrivite forme de pariere.

Pariurile facute la nervi

Multi jucatori folosesc pariurile pentru a se descarca emotional, a uita de probleme si a se relaxa. Pariurile facute la nervi reprezinta deci o greseala foarte frecventa, indiferent de nivelul de experienta al pariorilor. O stare emotionala negativa influenteaza capacitatea de a evalua obiectiv informatiile si de a lua decizii corecte. Duce de multe ori la pariuri eronate si la pierderi de bani care nu fac decat sa intensifice problemele deja existente, deci evita sa joci cand nu te simti bine.

Nefamiliarizarea cu oferta operatorilor

Conteaza foarte mult sa ai incredere in site-urile pe care joci si sa le cunosti cat mai bine oferta, cu puncte tari si puncte slabe, pentru a putea alege cele mai bune promotii, a sti unde gasesti sporturile de nisa care te intereseaza, cele mai interesante competitii si cele mai mari cote. Poti afla toate informatiile de care ai nevoie despre operatorii cu care lucrezi din ghiduri de specialitate precum siteul Wetten.com/ro, dar si de pe bloguri si forumuri de profil.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.