blog-logo

ANAF a publicat un Ghid fiscal pentru românii care realizează venituri din străinătate

ANAF a publicat un Ghid fiscal pentru românii care realizează venituri din străinătate

Pentru a veni în sprijinul contribuabililor români, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat că a elaborat un Ghid fiscal care-i va ajuta şi asista pe plătitori să găsească mai uşor informaţii cu privire la ce venituri trebuie declarate în România.

Ministerul Finanţelor a publicat, marţi, un ghid fiscal dedicat contribuabililor persoane fizice care au obligaţia să declare şi să plătească impozitele şi contribuţiile sociale datorate pentru veniturile realizate în străinătate, în anul 2020.

Noul ghid fiscal prezintă clarificări privind aspecte legate de:

  • tipurile de venituri din străinătate care trebuie declarate în România prin Declaraţia unică
  • tipurile de venituri realizate din străinătate care nu se declară în România
  • modul de conversie în lei a veniturilor exprimate în valută
  • contribuţiile sociale datorate
  • modul de determinare şi acordare a creditului fiscal.
Alte articole:   Tichete sociale de 500 de lei pentru elevi. Cererile se depun în prima zi de şcoală

Pe lângă aspectele prezentate mai sus, contribuabilii interesaţi pot găsi şi alte detalii utile despre Declaraţia unică pe care trebuie să o depună pentru această categorie de venituri, respectiv: ce formulare necesare şi de unde se pot procura, cum se poate depune Declaraţia unică şi ce modalităţi de plată sunt puse la dispoziţia contribuabililor.

Rolul noului ghid fiscal este de a încuraja şi asista contribuabilii să declare corect veniturile realizate din străinătate şi să plătească impozitele şi contribuţiile datorate, inclusiv prin intermediul mijloacelor electronice de plată existente.

Ministerul Finanţelor va continua să extindă numărul materialelor informative dedicate persoanelor fizice şi juridice pentru a încuraja cât mai mult conformarea fiscală voluntară a contribuabililor.

Alte articole:   Calea ferată Predeal – Brașov. Contractul pentru studiul de fezabilitate, prelungit cu 10 luni 

Noul ghid fiscal poate fi consultat AICI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.