blog-logo

Zi cu multe intervenţii pentru salvamontiști, în Poiana Brașov

Zi cu multe intervenţii pentru salvamontiști, în Poiana Brașov

Luni a fost o zi plină pentru salvamontiștii brașoveni. Salvatorii montani au fost solicitați la mai multe evenimente, cele mai multe fiind cu persoane rămase blocate pe pârtiile de schi din partea superioară a masivului Postăvaru, după închiderea instalațiilor de transport pe cablu.

Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 14 cazuri, însumând 17 persoane care s-au accidentat sau au rămas blocate în timp ce practicau sporturile de iarnă pe pârtiile de schi sau saniuș din Poiana Brașov și Masivul Postavaru.

Salvatorii montani ajunși la locul solicitării au acordat persoanelor accidentate primul ajutor, urmând să le transporte la baza muntelui, unde trei dintre acestea au fost trimise, cu echipajele SMURD venite în sprijin, către unitățile spitalicești.

,,Recomandăm schiorilor începători, care nu sunt însoțiti de un monitor de schi, să nu mai urce în masiv în apropierea orei de închidere a instalațiilor de transport pe cablu și să nu mai aleagă pârtii care sunt peste nivelul lor de pregătire, atăt fizică, dar și tehnică. Aceștia ar trebui să rămână pe pârtiile destinate începătorilor, de la baza masivului, respectiv pârtia Bradu și pârtia Stadion. Pârtiile din partea superioară sunt foarte lungi, cu secțiuni foarte înclinate și se adresează nivelurilor medii și avansate”, au precizat salvamontiștii.

De la începutul sezonului de schi, salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 230 de cazuri, implicând 237 de persoane, care s-au accidentat, rătăcit sau a fost nevoie să fie evacuate.

Alte articole:   Acțiune de dezinsecţie pe domeniul public din Săcele

Foto: arhiva

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate