blog-logo

The Schindler’s List – Lista lui Schindler

The Schindler’s List – Lista lui Schindler

Emisiunea „Generația Z – despre film, carte și poezie”, realizată de Ivasiunico Denis, televiziunea online TvIBv Grupul #Iubim Brașovul.
Astăzi va recomandam filmul „The Schindler’s List”.

Nu are sens sa intru in amanuntul detaliului sau analize teoretice, pentru că acest film vă imobilizeaza graiul si gândire coerentă. Voi spune doar că acest film este perfect, transmite perfect toată cruzimea, toată tragedia terorii fasciste.

Nu este lipsit de patos, dar aici vedem acel caz rar când chiar acest patos nu strică nimic, ci dimpotrivă sporește efectul.
După ce am urmărit, nu am fost șocat. Nu. Eram doar într-o stare de isterie și goliciune. Devastarea de la realizarea că toate acestea sunt adevărate. Adevărat. Un adevăr atât de puternic.

Câte vedete de la Hollywood și premii prestigioase nu ar fi incluse în film – efectul este în continuare același – o devastare completă a minții și umplerea ulterioară a acesteia cu noi idealuri.
Nici măcar nu este o capodoperă. Aceasta este cea mai puternică concentrație a tuturor emoțiilor umane într-o singură bandă.

Proiect în parteneriat cu Grupul Iubim Brașovul.
Sursa foto: IMDb

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.