blog-logo

Ministrul Sănătăţii, despre spitalele regionale: Proiectele vor fi accelerate

Ministrul Sănătăţii, despre spitalele regionale: Proiectele vor fi accelerate

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a vorbit luni depre nevoia de investiții în spitalele vechi, dar și despre proiectele de construire a spitalelor regionale, printre care și cel din Brașov.

În acest context, Vlad Voiculescu, a declarat că proiectele referitoare la construirea spitalelor regionale de la Iaşi, Cluj şi Craiova vor fi „accelerate”.

El a subliniat că este nevoie de investiţii în spitalele vechi care să aibă „cap şi coadă”.

„Toate cele trei proiecte ale spitalelor regionale vor fi accelerate şi sunt proiecte, precum cel la Sibiu, cel de la Braşov, care sunt deja începute. A început pregătirea acestor proiecte de spitale şi acestea de asemenea vor primi atenţia cuvenită. (…) Avem nevoie de investiţii făcute în spitalele vechi, avem nevoie de investiţii care să aibă cap şi coadă. (…) Este clar că problemele nu sunt de ieri de astăzi, dar la fel de clar este că a ne uita doar înapoi şi a găsi vinovaţi nu ne ajută foarte tare şi nu îi ajută cu siguranţă pe pacienţi şi pe cei care îi îngrijesc”, a arătat Voiculescu la dezbaterea „Spitalele din România, încotro? Actul medical vs. infrastructură”, citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte spitalele noi, ministrul consideră că orice proiect de investiţii are nevoie de „o bună pregătire”.

Alte articole:   Moș Nicolae, așteptat de copii în această seară. Curiozități despre Sfânt. Cum a apărut legenda și ce obiceiuri sunt

Vlad Voiculescu: E criminal ce se întâmplă la Spitalul Județean Brașov

Ministrul Voiculescu, a declarat într-o emisiune difuzată duminică de Prima TV, că până în 2024 vom avea fundaţiile, dar nu doar fundaţiile, pentru spitalele regionale de la Craiova, Iaşi, Cluj, dar că trebuie construite spitale şi la Bucureşti, Timişoara, Braşov, Sibiu, el remarcând că ”sunt locuri în care infrastructura spitalicească e pur şi simplu o ruşine”.

„Până în 2024 vom avea fundaţiile – pot să promit – cele trei spitale regionale, şi nu numai fundaţiile ci vor fi… La Craiova, la Iaşi şi la Cluj şi pe lângă asta trebuie să începem spitale în Bucureşti, trebuie să începem spitale la Timişoara, la Braşov, la Sibiu. Sunt locuri în care infrastructura spitalicească este pur şi simplu o ruşine. Dacă vă uitaţi la un oraş precum Clujul, e o ruşine Spitalul Judeţean de acolo, Braşov – e criminal ce se întâmplă acolo. Deci lucrurile astea trebuie să funcţioneze”, a declarat ministrul Sănătăţii într-o emisiune difuzată duminică de Prima Tv.

Zilele trecute, ministrul Sănătăţii a spus că actualul Guvern va înființa „un fond important pentru investiții în spitale și o echipă direct responsabilă ca aceste spitale să devină realitate”, subliniind că este nevoie de unităţi sanitare noi.

Alte articole:   Tânăr atacat de o viperă în Piatra Craiului. A avut mari șanse să scape cu viață

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate