blog-logo

Turist accidentat, recuperat de salvamontişti din zona Fântâniței Dreptății (Foto)

Turist accidentat, recuperat de salvamontişti din zona Fântâniței Dreptății (Foto)

După mai multe accidente pe pârtiile de practicare a sporturilor de iarnă din Poiana Brașov și Masivul Postavaru, week-end-ul s-a terminat cu o persoană accidentată pe unul dintre traseele turistice care coboară în Schei.

Turistul care se plimba pe traseul Cruce Albastră, în zona Fântâniței Dreptății, a suferit un traumatism de membru inferior, în zona gleznei.

O echipă de prim răspuns ajunsă la locul solicitării, i-a acordat primul ajutor, iar o echipă suport l-a transportat pe bărbat, pe targă, până la cel mai apropiat drum, de unde a fost preluat cu mașina și mai apoi predat unui echipaj SMURD.

Accidente pe pârtii și trasee turistice, în weekend

Alte articole:   Accident pe DN11, la Popasul Căprioara

Duminică , 31 ianuarie, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în alte 6 cazuri de persoane care s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă pe pârtiile de schi sau săniuș din Poiana Brașov și Masivul Postavaru.

După ce li s-a acordat primul ajutor, persoanele accidentate au fost coborâte în siguranță, la baza muntelui, unde, pentru două dintre acestea, a fost nevoie și de intervenția echipajelor SMURD venite în sprijin, care le-au transportat către unitățile spitalicești, pentru investigații suplimentare.

 ,,Schiați întotdeauna cu o viteză în care sa fiți în permanență în control, indiferent de manevrele celor dinaintea voastră. Adaptați viteza în funcție de traficul de pe pârtie, condițiile meteo, starea zăpezii și a pârtiei și nu în ultimul rând, nivelului vostru de pregătire, atât tehnică, dar și fizică. De asemenea, dacă doriți să faceți o plimbare pe traseele turistice din zonă, asigurați-vă că sunteți echipați corespunzător și că aveți încălțări specifice pentru munte, care să vă ofere aderentă necesară în astfel de cazuri”, au atras atenția salvamontiștii brașoveni.

De la începutul sezonului de schi, salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 216 cazuri, implicând 220 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau a fost necesar să fie evacuate.

Alte articole:   Educație Juridică Brașov - Lege nouă: evazioniștii scapă de închisoare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate