blog-logo

În 24 de ore oamenii legii au dat 178 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8.500 de lei

În 24 de ore oamenii legii au dat 178 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8.500 de lei

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali și jandarmi, au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent de către polițiștii brașoveni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, la data de 28 ianuarie 2021, polițiștii brașoveni au verificat 159 de locaţii, 60 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 18 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă.

De asemenea, au fost legitimate aproximativ 2.200 de persoane, verificate 160 de mijloace de transport persoane și aproximativ 190 de autovehicule.  

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 178 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 166 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 11 pentru  nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și 1 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale fiind de 8.500 lei.

Totodată, polițiștii au verificat peste 2.000 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 32 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 58  de locații. Totodată, au fost legitimate aproximativ 210  persoane, verificate 47 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au fost aplicate 11  sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 lei.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au legitimat 138 de persoane, au verificat 17 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 35 de locații, aplicând  5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.500 lei.  

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică,  să nu se expună la riscuri și să respecte toate normele legale în vigoare.

Suntem și vom fi prezenți pe raza întregului județ Brașov și aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.