blog-logo

Consiliul Local Braşov a votat de urgență alocarea a aproximativ 200.000 de euro pentru nurcile europene

Consiliul Local Braşov a votat de urgență alocarea a aproximativ 200.000 de euro pentru nurcile europene

Primarul Allen Coliban a convocat în aceată dimineaţă o şedinţă deîndată a Consiliului Local al Municipiului Braşov, care va avea loc la ora 13,00, prin mijloace electronice, printr-o platformă on-line de video-conferință.

Unicul punct de pe ordinea de zi este proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului alocat cofinanțării de către Municipiul Brașov, prin Grădina Zoologică, a Proiectului de reintroducere a nurcii europene în Carpații Românești, inițiat de către Fauna & Flora Internațională și Societatea Română de Sălbăticie.

UPDATE

Consilierii locali au votat, în unanimitate, alocarea sumei de de 195.382 €, reprezentând 25% din bugetul total alocat Grădinii Zoologice în acest proiect, respectiv 781.528 €.

Prin H.C.L. nr. 708/22.12.2020 s-a aprobat participarea Municipiului Brașov prin  Grădina Zoologică, la Proiectul de reintroducere a nurcii europene în Carpații Românești, inițiat de către Fauna & Flora Internațională și  Societatea Română de Sălbăticie.

Proiectul a fost acceptat spre finanțare de către Comisia Europeană prin LIFE Nature and Biodiversity LIFE20 NAT/UK/001239 „Restoring European mink to the Romanian Carpathians” și are un termen scurt de depunere după primirea invitației de la Comisia Europeană

Grădina Zoologică are o implicare esențială în acest proiect, fiind un partener cu activități concrete de conservare a celui mai percilitat mamifer din Europa, aflat pe lista roșie a UICN (Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii).

Încă o victorie a administraţiei Coliban pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al locuitorilor municipiului Braşov.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
  1. Ceasul primariei montat de Scripcaru cu bani multi, din parcul Tractorul, fata&spate, e defazat cu o ora!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.