blog-logo

Modificări în transportul public din cartierul Bartolomeu

Modificări în transportul public din cartierul Bartolomeu

Reprezentanții cetățenilor din cartierul Bartolomeu – Avantgarden, prin Asociația comunitară Bartolomeu Avantgarden, s-au întâlnit astăzi, 28 ianuarie, cu viceprimarul Flavia Boghiu și reprezentanții operatorului de transport RATBv pentru a identifica cele mai bune soluții de transport public pentru locuitorii din acest cartier. 

,,În urma petiției pe care au transmis o locuitorii din cartierele Avantgarden-Bartolomeu am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții acestora și cu reprezentanții RATBv. În cadrul acestei întâlniri am discutat despre transportul public care deservește această zonă și cum poate fi el îmbunătățit, în funcție de nevoile locuitorilor acestei zone. Am reușit să identificăm soluții care se pot implementa într-un timp cât mai scurt, cum ar fi, de exemplu, transportul școlar, unde, odată cu începerea cursurilor, vom avea vom avea un traseu care pleacă chiar din interiorul cartierului, în stația de lângă parc. În felul acesta copiii nu se vor mai deplasa până la terminalul RAT de la Municipal, ci vor fi luați chiar din cartier. De asemenea, am discutat și despre necesitatea creării unei noi stații de autobuz, în zona străzilor Institutului și Egretei, iar până mâine, Direcția Tehnică va trebui să identifice soluția tehnică de amplasare. În cazul liniilor de transport regulate, RATBv va monitoriza fiecare traseu și încărcarea pe fiecare linie din acest cartier, astfel încât, în funcție de rezultate, oferta de transport să se plieze pe nevoile cetățenilor din acest cartier”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu, la finalul întâlnirii.

Alte articole:   ANAT: Dacă voucherele de vacanță vor exista și în mediul privat se va atinge obiectivul de 10% din PIB din turism

Solicitările acestei asociații comunitare sunt:

  • – creșterea frecvenței liniei 28 în orele de vârf, prin suplimentarea cu un autobuz. Pe baza discuțiilor cu operatorul de transport s-a stabilit ca termen de implementare – luna februarie. În urma acestei monitorizări se va lua în discuție și modificarea traseului, conform unei solicitări venite de la locuitorii de pe str. Lânii.
  • – creșterea frecvenței pe linia 15, Triaj-Avantgarden, și în weekend, prin suplimentarea capacității de transport cu un autobuz. Termen de implementare – 1 mai.
  • – creșterea frecvenței pe linia 25, Roman/Gară – Avantgarden și prelungirea ei până la terminalul Poienelor, atât în weekend, cât și în afara orelor de vârf. Având în vedere ca este o linie cu o frecvență destul de redusă, se va face o analiză complexă, atât a nevoii de transport, cât și a impactului introducerii acestor modificări.
  • – amenajarea unei stații RATBv la intersecția str. Institutului cu str. Egretei. Se va analiza soluția optimă de amplasare, precum și situația juridică a terenului pe care poate fi amplasată această stație. 
Alte articole:   Permisul de conducere va putea fi obținut la 17 ani. În ce condiții pot șofa tinerii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.