blog-logo

Alocațiile majorate cu 20% vor intra de la data de 1 februarie

Alocațiile majorate cu 20% vor intra de la data de 1 februarie

Alocațiile copiilor intră majorate cu 20% de la 1 februarie, a anunțat miercuri seara Ministrul Muncii, Raluca Turcan, la TVR 1.

Ministrul Turcan a spus că de luna viitoare alocațiile copiilor vor intra majorate, iar în privința celei de-a doua majorări, tot cu 20 de procente, ce urma să se aplice în vara anului 2021, „vom vedea în Parlament dacă se menține și a doua tranșă de 20%”, scrie News.ro.

„Alocațiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocațiilor avem o lege în Parlament și vom vedea acolo dacă se menține și a doua tranșă”, a declarat Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, următoarea majorare a alocaţiilor ar putea avea loc în iulie sau august.

Alte articole:   Grupul Iubim Braşovul lansează proiectul elementul vizual în Oraşul Nostru !

Ministrul Muncii anunțase la finalul anului trecut că alocațiile vor fi majorate cu 20% din 1 ianuarie. Astfel, alocaţia pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani ajunge la suma de 214 lei pe lună, iar alocațiile pentru copiii până în doi ani și pentru copiii cu handicap, cu vârsta de maximum 18 ani, vor creşte la suma de 427 de lei pe lună.

„Alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2021, conform calendarului stabilit, exact cum am promis. Copiii cu vârste între 2 şi 18 ani vor primi, din ianuarie, 214 lei lunar”, a transmis atunci ministrul Muncii.

Turcan face referire la un proiect de lege, aprobat anul trecut de Senat, care prevede majorarea cu 20% a alocațiilor copiilor de la 1 ianuarie. Același proiect mai prevede ca din 2022, suma alocației să fie indexată anual cu rata inflației.

Alte articole:   Începe Evaluarea Națională la clasa a VI-a. Testarea nu se va susține la aceeași oră în toate județele

Foto: arhiva/playtech.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate