blog-logo

2021 – anul continuării proiectelor în Municipiul Săcele

2021 – anul continuării proiectelor în Municipiul Săcele

2021 este un an dificil pentru primari, care nu știu la această oră cum să își construiască bugetul, nu pot estima de ce venituri vor beneficia, având în vedere faptul că bugetul de stat încă este creionat de Guvern. Mai mult, este incert și ce procent va fi alocat către localități (cotele defalcate) din impozitul pe salarii și TVA.

În acest context, am solicitat primarului din Săcele să dezvăluie pentru cititorii newsbv.ro care sunt proiectele pe care le propune pentru acest an, sub rezerva că bugetul național nu a fost aprobat.

„Anul 2021 va fi pentru administrația săceleană unul al continuării proiectelor începute în anii anteriori. Prioritar pentru municipiul nostru rămân investițiile în infrastructură, însă nu vom neglija nici celelalte capitole (sănătate, învățământ, socio-cultural etc)”, a declarat pentru newsbv.ro primarul Virgil Popa.

Alte articole:   Daniel Milea inițiatorul unui proiect inedit in Brașov: Golani Mici

Astfel, sintetizând, principalele proiecte pe care le municipalitatea săcelelenă le va implementa la Săcele în acest an sunt:   

 1. Continuarea lucrărilor de reabilitare și extindere rețele de apă potabilă și canalizare menajeră pe 10 străzi din cartierul Baciu: str.Cloșca , str. Dealului ,str. Verii, str. Horea, str. Crișan, str. Caraiman, str. Al. I. Cuza, str. Izvoarelor, str. Vâlcele, str. Canalului
 2. Extinderea rețelei de alimentare cu energie electrică și iluminat public în cartierul Toamnei
 3. În funcție de bugetul alocat pe anul 2021, vor continua lucrările de reabilitare și modernizare infrastructură stradală, prin asfaltarea a cel puțin 6 străzi, străzi care la aceasta oră au rețea nouă de apă și canal
 4. Finalizarea lucrărilor de închidere a rampei de gunoi neconforme de la Subobrej
 5. Continuarea lucrărilor de modernizare a iluminatului public stradal prin introducerea în subteran a cablurilor suspendate în cartierul Ștefan cel Mare (etapele 3-6)
 6. Executarea de lucrări de amenajări hidrotehnice pe Valea Morii
 7. Amanajarea de noi locuri de parcare în cele 3 cartiere de blocuri
 8. Continuarea proiectelor destinate elevilor săceleni : premierea elevilor cu rezultate bune la învățătură, acordarea de burse, programul primul ghiozdan, transport gratuit pentru elevi
 9. Alocarea a cel puțin 1.000.000 lei pentru modernizarea școlilor
 10. Deschiderea creșei din Cartierul Ștefan cel Mare
 11. Realizarea unui teren de sport multifuncțional la Liceul Tehnologic Victor Jinga și o sală de sport la Școala Nr.4
 12. Extinderea sistemul de monitorizare video al EcoInsulelor și în cartierul Electroprecizia
 13. Demararea procedurii de achiziție a lucrărilor privind realizarea de locuințe sociale pe amplasamentul fostei “Ambasade”
 14. Realizarea Planului Urbanistic General ( PUG), precum și realizarea PUZ-ului Zonei Centrale, Pepinieră, Cimitir Municipal și realizarea PUZ-ului modificator zona ANL Bunloc
 15. Achiziționa a cel puțin 2 autobuze, având anul de fabricație cel puțin 2010
Alte articole:   Amical inedit pentru Kids Tâmpa Brașov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.