blog-logo

Tatăl alpinistei Dor Geta Popescu a fost trimis în judecată! Este acuzat de ucidere din culpă!

Tatăl alpinistei Dor Geta Popescu a fost trimis în judecată! Este acuzat de ucidere din culpă!

Parchetul General a anunţat, marţi, trimiterea în judecată a unui bărbat şi a unei asociaţii în cazul avalanşei din Munţii Retezat, din aprilie 2017, în care au murit alpiniştii Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi. 

Potrivit news.ro, asociaţia şi reprezentantul acesteia sunt acuzaţi că, prin informarea superficială asupra condiţiilor meteo, alegerea unui echipament inadecvat, neutilizarea unui ghid montan calificat şi călăuzirea pe un traseu montan nerecomandat în condiţii de iarnă au favorizat surprinderea grupului de către o avalanşă, ceea ce a dus la decesul celor doi alpinişti, transmite news.ro. Bărbatul trimis în judecată este Octavian Popescu, chiar tatăl tinerei alpiniste.

Procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au încheiat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, precum şi a unei persoane juridice (o asociaţie constituită în scopul de a organiza expediţii în munţi înalţi, a promova activităţi sportive la mare altitudine, a dezvolta şi susţine practicarea sporturilor şi a activităţilor montane, sporturilor extreme la nivel de performanţă şi recreativ), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, a transmis, marţi, Parchetul General.

CITEȘTE ȘI:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate