blog-logo

Tânăr, în arest 30 de zile, pentru înșelăciune

Tânăr, în arest 30 de zile, pentru înșelăciune

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 3 Poliție efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “înșelăciune” (3 fapte).

În fapt, în urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada 26.05. – 24.07.2020, o persoană necunoscută, prin folosirea unei false calități, respectiv, susținând că este reprezentantul unor societăți comerciale, ce au ca obiect de activitate transportarea de vehicule din străinătate pe teritoriul României, ar fi indus în eroare trei persoane, prin aceea că le-ar fi emis presupuse facturi, ca urmare a transmiterii unor sume de bani, ce reprezentau plata serviciilor, ce ar fi urmat să fie prestate.

Prejudiciul total creat este de aproximativ 3900 lei.

În continuarea activităților procedurale desfășurate în cauză, la data de 25 ianuarie 2021, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Brașov au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la locuința unui bărbat, în vârstă de 24 ani din județul Argeș, persoană identificată ca fiind autorul celor trei fapte de înșelăciune.

În urma percheziției efectuate au fost descoperite și ridicate mai multe bunuri și înscrisuri.

De asemenea, a fost pus în executare un mandat de aducere emis pe numele bărbatului, în vârstă de 24 ani, acesta fiind condus la sediul Secției 3 Poliție în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, pe parcursul cercetărilor s-a stabilit faptul că bărbatul în cauză ar fi autorul a numeroase astfel de fapte pe raza mai multor județe.

 În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, iar la data de 26 ianuarie 2021, instanța a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Activitățile efectuate în cauză s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate