blog-logo

Oamenii legii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 202 sancțiuni contravenționale

Oamenii legii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 202 sancțiuni contravenționale

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali și jandarmi, au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent de către polițiștii brașoveni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, la data de 25 ianuarie 2021, polițiștii brașoveni au verificat 150 de locaţii, 46 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 7 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă.

Alte articole:   Ce pot face șoferii care au RCA la City Insurance?

De asemenea, au fost legitimate aproximativ 2.300 persoane, verificate 150 de mijloace de transport persoane și 200 de autovehicule.  

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 202 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 184 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală  și 18 pentru  nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale fiind de 27.000 lei.

Totodată, polițiștii au verificat aproximativ 2.100 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 3 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 53  de  locații. Totodată, au fost legitimate aproximativ 280 de  persoane, verificate 46 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au fost aplicate 77 de  sancțiuni contravenționale în valoare de 5.250 lei.

Alte articole:   Elemente de conţinut SEO ce pot afecta viteza de încărcare a unui site! Cum le optimizezi?

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au legitimat 28 de persoane, au verificat 7 locații și au aplicat  5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.500 lei.  

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Alte articole:   Biciclist în stare gravă, după ce a fost lovit de o maşină

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică,  să nu se expună la riscuri și să respecte toate normele legale în vigoare.

Suntem și vom fi prezenți pe raza întregului județ Brașov și aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov