blog-logo

Dezbatere publică: modificarea Regulamentului de bune practici privind măsuri concrete pentru controlul prafului şi emisiilor de pulberi din construcţii şi demolări

Dezbatere publică: modificarea Regulamentului de bune practici privind măsuri concrete pentru controlul prafului şi emisiilor de pulberi din construcţii şi demolări

Primăria Brașov a lansat astăzi în dezbatere publică modificarea Regulamentului de bune practici privind măsuri concrete pentru controlul prafului şi emisiilor de pulberi din construcţii şi demolări. Acest regulament a fost aprobat în anul 2015, prin H.C.L. nr. 153, cu scopul de a implementa o serie de măsuri de reducere a poluării aerului cauzate de lucrările de construire din municipiul Brașov.

Edilii vor completarea acestui regulament și cu o serie de răspunderi și sancțiuni pentru cei care nu respectă prevederile acestui act normativ.

Astfel, municipalitatea dorește sancțiunarea celor care nu montează plase de protecție, pentru depozitarea deșeurilor rezultate din demolări direct pe sol, pentru curățarea insuficientă a autovehiculelor și roților, în contextul în care străzile sunt murdărite de camioanele cre ies de pe șantiere, , aruncarea deșeurilor din construcții de la înălțime, neacoperirea stocurilor de materiale de construcții, de pământ sau deșeuri, pentru a preveni împrăștierea acestora cauzată.

Aceste fapte edilii doresc să le stabilească ca fiind contravenții și să fie sancționate cu avertisment/ amenda de la 1.500 lei la 2,500 de lei.

Cetățenii pot face propuneri, sugestii sau recomandări de modificare a acestui act normativ în perioada 26.01.2021-12.02.2021, pe e-mail infopublice@brasovcity.ro sau prin intermediul Centrului de Informații pentru Cetățeni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate