blog-logo

Ludovic Orban: PNL va avea 23 de prefecți, USR-PLUS – 14, iar UDMR – 5.

Ludovic Orban: PNL va avea 23 de prefecți, USR-PLUS – 14, iar UDMR – 5.

PNL va avea 23 de prefecți și 47 de subprefecți, USR-PLUS va avea 14 prefecți și 28 de subprefecți, iar UDMR va avea cinci prefecți și 10 subprefecți, a anunțat Ludovic Orban, președintele liberalilor, marți.

Întrebat marți cum vor fi repartizate posturile de prefecți, Ludovic Orban a răspuns: „Posturile de prefecți depind de pondere. Ponderea de 55%, Partidul Național Liberal va avea 23 de prefecți (la Brașov ar rămâne pe post actualul prefect, Cătălin Vasii – n.r.) și 47 de subprefecți, USR-PLUS va avea 14 prefecți și 28 de subprefecți (unul la Brașov, nominalizat este consilierul județean Codruț Bucur – n.r.), iar UDMR va avea cinci prefecți și 10 subprefecți (dintre care unul la Brașov – n.r.)”.

Tot în seria de declarații de marți, Ludovic Orban a explicat că Biroul Politic Național al PNL va fi convocat pentru a valida secretarii de stat după evaluarea candidaturilor.

Alte articole:   Accident pe centura Brașovului

„Biroul Politic Național va fi convocat după evaluarea candidaturilor. Organizațiile au trimis candidații pe diferitele poziții. Există o comisie de evaluare a candidaturilor, în care este premierul Florin Cîțu, este Virgil Popescu, Raluca Turcan, Violeta Alexandru, subsemnatul. Suntem practic șapte membri ai acestei comisii de evaluare. Imediat ce finalizăm evaluarea candidaturilor, probabil în cursul acestei săptămâni, vom convoca Biroul Politic Național. Problema este că facem o analiză pentru un număr mare de reprezentanți ai Partidului Național Liberal. Aș prefera să facem o analiză mai amănunțită, astfel încât să nu avem surprize”, a mai spus președintele PNL.

Ludovic Orban a explicat că dreptul de a desemna reprezentanți în funcțiile de demnitate publică repartizate liberalilor le aparține organizațiilor. 

Alte articole:   Propunere de rezoluție: Fond de despăgubire a victimelor vaccinurilor împotriva COVID-19

Întrebat dacă s-a ajuns la o înțelegere în ceea ce privește postul de secretar general al Guvernului, Ludovic Orban a răspuns: „Sunt mai mulți candidați. Eu nu am formulat nicio propunere, cum de altfel eu n-am propus pentru nicio funcție. Am spus că este dreptul organizațiilor, care sunt cele care au muncit, care practic au dus campaniile electorale, să desemneze reprezentanți în funcțiile de demnitate publică ale partidului”.

„Am luat decizia ca și la nivelul premierului, și la nivelul miniștrilor propunerea să o formuleze premierul și miniștrii în privința secretarilor generali. Este normal, secretarul general este practic mâna dreaptă a premierului. Sigur că trebuie să fie din Partidul Național Liberal, avem foarte mulți oameni de calitate. Sunt convins că premierul va veni către BPN cu o propunere foarte bună”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Întreruperi programate de curent în Predeal și Făgăraș
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.