blog-logo

Fabulație sau eroare? Allen Coliban vrea transport pe șine Brașov – Sânpetru

Allen Coliban a scăpat marți seară, la așa-zisul „Jurnal al primarului”, o informație potrivit căreia ar avea în vedere un tren metropolitan către Sânpetru!? Foarte interesantă intenția edilului. Oare pe unde ar putea trece traseul acestui tren metropolitan?

Cel mai comod ar fi sa ne imaginăm pe strada 13 Decembrie. O bandă dus, una întors. La ce aglomerație e acum pe acest drum… Dar problema cea mai mare este cum traversezi centura ocolitoare? Mai facem un pasaj aerian peste centură?

Să mergi pe ideea la nivelul solului, cu pasaj cu bariere pe centură, e o tâmpenie. Subteran… Costă și nu trebuie să fii mare specialist ca să îți dai seama că nu se justifică.

O altă idee ar fi să fie folosită calea ferată existentă, Brașov Triaj – Hărman, iar pe undeva pe traseu să faci o ramificație la stânga, după ce treci de pasajul aerian al centurii ocolitoare, spre Sânpetru. Dar tot e o idee discutabilă, pentru că trebuie să traversezi DN11….

Alte articole:   63,82% dintre candidații la posturile de director în școlile brașovene au promovat proba scrisă

O altă soluție, teoretică, ca să nu mai punem problema traversării centurii ocolitoare, este să mergem pe varianta către Stupini – Feldioara, iar de acolo să fie traversat câmpul… către Sânpetru.

Ultimele două variante nu par fezabile pentru că timpul parcurgerii unui astfel de traseu este mare, iar costurile cresc aferent. Și, să nu uită, secolul trecut a fost cel al vitezei. Lumea nu e dispusă să piardă vremea călătorind către casă.

Cel mai probabil, este o greșeală a primarului Allen Coliban. Dar, în lipsa unor proiecte, programe, concrete, pe care să le aibă în vedere, se joacă de-a vloggerul pe Facebook, lansând petarde pe care lumea încearcă să le înțeleagă dacă sunt la mișto sau e vorba despre altceva.

În altă ordine de idei, vechiul Consiliu Local a discutat despre acest lucru. Ba, mai mult, s-a discutat și despre finanțarea cu fonduri europene a transportului metropolitan feroviar (Amănunte AICI!).

Alte articole:   Rezultate foarte bune pentru luptătorii de la CSS Făgăraș - Transporturi Brașov la CN Constanța

Chestiunea a fost promovată și de actualul senator Mihail Veștea, secretar de stat în vechiul mandat.

Mai mult, vechiul Consiliu Local a și aprobat rutele care se pretează pentru un transport metropolitan feroviar, dar între acestea nu figurează bazaconia cu Sânpetru.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

P.S. Conform DEX, jurnalul ar trebui să fie zilnic (JURNÁLs.n.1. Însemnări zilnice (despre tot ceea ce se întâmplă); observații științifice însemnate zi de zi. ◊ Jurnal de bord = caiet de însemnări pentru faptele care survin în timpul drumului unei nave și care sunt consemnate de ofițerul de cart. 2. Ziar, gazetă. 3. Caiet, registru în care se înscriu operațiile comerciale zi de zi. [< fr. journal].Sursa: Dicționar de neologisme | JURNÁLs.n. 1. caiet de însemnări intime zilnice (despre tot ceea ce se întâmplă); observații științifice însemnate zi de zi. ◊ jurnal de bord = registru de însemnări pentru faptele care survin în timpul drumului unei (aero)nave; jurnal de cart = registru pe navele militare, deosebit de jurnalul de bord, în care ofițerul de cart înscrie date referitoare la navigație. 2. ziar, gazetă. 3. caiet, registru în care se înscriu operațiile de contabilitate zi de zi. 4. emisiune de radio sau de televiziune care prezintă știri, informații de imediată actualitate. (< fr. journal)), nu marțea și vinerea, dar e bine și așa rău, pentru că nevoia de comunicare și transparență este binevenită.

Alte articole:   17 octombrie - Ziua Patrimoniului Cultural Imaterial

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.