blog-logo

Cîţu, despre deschiderea şcolilor: Vom lua o decizie fermă pe 2 februarie

Cîţu, despre deschiderea şcolilor: Vom lua o decizie fermă pe 2 februarie

Premierul Florin Cîţu spune că își dorește ca școlile să fie redeschise, dar decizia va fi luată la începutul lunii februarie, în funcție situația epidemiologică.

Florin Cîțu a declarat luni că „o decizie fermă” privind redeschiderea școlilor va fi luată pe 2 februarie, în această perioadă urmărindu-se evoluția pandemiei.

“Noi am spus, şi preşedintele României a spus, că vom lua o decizie fermă pe 2 februarie. Urmărim până în acel moment ce se întâmplă cu situaţia epidemiologică din România, dacă avem o înrăutăţirea situaţiei. Vom lua o decizie pe 2 februarie. Personal, bineînţeles că vreau, ca toată lumea, să fie deschise şcolile, şi economia să fie deschisă, dar nu contează ce vreau eu, contează care este situaţia din punct de vedere al sănătăţii, pentru că nu putem să relaxăm prea mult condiţiile şi apoi să avem o presiune pe sistemul de sănătate”, a afirmat Cîţu la Parlament, înaintea şedinţei liderilor coaliţiei de guvernare.

În opinia premierului, campania de vaccinare anti-COVID va ajuta la relaxarea restricțiilor în perioada următoare.

Alte articole:   Electrica, E.ON, ENEL și Hidroelectrica, amendate de ANRE

Pe 14 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după întâlnirea cu miniştrii Sănătăţii şi ai Educaţiei şi cu şeful DSU, că începând din 8 februarie, majoritatea şcolilor se vor redeschide. Şeful statului a precizat că o decizia finală va fi luată în 2 februarie.

În cazul învăţământului universitar, decizia va fi luată la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ, în virtutea autonomiei universitare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate