blog-logo

Chefi renumiți din România vă învață cum să gătiți acasă mâncărurile preferate. Azi, „tigaie” picantă

Chefi renumiți din România vă învață cum să gătiți acasă mâncărurile preferate. Azi, „tigaie” picantă

Newsbv.ro împreună cu Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ (ACEEA) vă provoacă să pregătiţi mâncarea preferată acasă, beneficiind de sfaturile maeştrilor în arta culinară, membri ai Asociaţiei.

Pentru că este week-end și, poate, veți avea musafiri, și trebuie să pregătiți ceva deosebit în scurt timp, astăzi vă propunem o „tigaie” picantă, realizată de executive chef Marinel Dima. Tigaia picantă este un preparat combinat din trei feluri de carne (vită, pui și porc), cu legume și sos.

Marinel Dima este membru ACEEA și s-a implicat și în promovarea artei culinare în rândul elevilor, în cadrul programului „Culinariada” al Asociației Euro-Toques, de exempla la Râșnov (Amănunte AICI). A participa la concursuri naționale și internaționale, de unde s-a întors cu o salbă de medalii.

Alte articole:   Cât lemn se fură din pădurile din România? Răspunsul ministrului Mediului

Iată ingredientele pentru patru porții

  • – 300 grame vrabioara fără os (mușchi vita)
  • – 300 gr.muschi file (cotlet fără os)
  • – 300 gr. pui (piept, dezosat)

Pentru sos: 100 gr ceapa, 100 gr. usturoi, 100 gr. morcov, o lingura cu pastă de tomate, un ardei iute, 200 gr. zeama de oase (supa).

Legumele se prăjesc bine, crocante, adăugăm supa si cu ajutorul unui blender le facem pastă. Ținem la foc mic până obținem consistența dorită, iar la final adăugăm peste carnea trasă la tigaie.

Timpul estimat de preparare este de 25 de minute și se servește oaspeților ca fel de bază.

Alte articole:   Pepe are acum un nou look!

Haideți să-l urmărim pe chef Marinel Dima în acțiune:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.